Ticktick veya benzeri gün planlama uygulaması kullanan var mı?

Daha fazla  
TickTick ile ilgili birkaç problemim var. İşlerimi yerleştirdim fakat bunlar rutin uygulamalar. Haliyle her gün başladığında yaptıklarım sıfırlansın, tekrar yapmam gerekenler kısmına dönsün istiyorum ama beceremedim. Bu işi nasıl çözeceğimi bilen, veyahut Ticktick kullanma şunu kullan daha iyi dediğiniz bir uygulama var mı?

Hocam, uygulamayı indirip denediğimde, yeni rutin oluşturmak için artıya (+) bastım ve sol alt kısımdaki takvim ikonuna bastım. Oradansa Tekrarla > Her hafta içi kısmına gittim ve artık rutini her onayladığımda bir sonraki güne atlıyor. Özelleştirme kısmındansa haftanın hangi günleri bildirim geleceğini ayarlayabilirsiniz.
★ Resimleri büyütmek için üzerine tıklayın.

Bu adımları takip edin.
Screenshot_20251017-012600_TickTick.jpg Screenshot_20251017-012603_TickTick.jpg

Burada ben, özelleştirmeyle ilgili kısmı gösterdim. Hafta içiyle ilgili tuşa basınca otomatik seçiyor.
Screenshot_20251017-012607_TickTick.jpg

Buradan istediğiniz günleri seçip kaydedin.
Screenshot_20251017-012617_TickTick.jpg

Uygulama linki:

Alternatif bir uygulama isterseniz de, tamamen ücretsiz ve reklamsız olarak şu uygulamayı buldum:

Uygulama Türkçe değil, ama senaryo (günlük rutin) kısmındaki her şeyi işaretlediğinizde sıfırlanıyor ve History kısmındansa tamamlanmış senaryoları görebiliyorsunuz.

Ayrıca, uygulama internet bağlantısı gerektirmiyor. Uygulamayı silerseniz tüm senaryolar silinecektir.

Bu adımları takip edin.
Screenshot_20251017-013142.jpg Screenshot_20251017-013148.jpg

Burada istediğiniz bir tanesini seçin veya yukarıdaki “Add Custom” kısmına tıklayın.
Screenshot_20251017-013153.jpg

Senaryoyu kaydedin.
Screenshot_20251017-013226.jpg

Test etmek için senaryodaki her şeyi işaretledim ve senaryonun tamamlandığını söyledi.
Screenshot_20251017-013230.jpg Screenshot_20251017-013233.jpg

Buradan senaryolarınızı (günlük rutin) görebilir ve değiştirebilirsiniz. Bir senaryoyu bitirdiğinizde sıfırlanır.
Screenshot_20251017-013239.jpg

Sol alttaki kısımdansa bitirdiğiniz senaryoları görebilirsiniz. Yukarıda ise günleri gösterir; böylece bitirdiğiniz senaryoları gün gün görebilirsiniz.
Screenshot_20251017-013242.jpg

Uygulamaları uzun süre kullanmadım ve pek tecrübe sahibi değilim. Bu yüzden “kullanın” ya da “başka bir uygulamaya geçin” diyemem. Bunun için uygulamayı iyice kurcalamak lazım.

Umarım yardımcı olmuştur.

Son düzenleme:
Hocam, uygulamayı indirip denediğimde, yeni rutin oluşturmak için artıya (+) bastım ve sol alt kısımdaki takvim ikonuna bastım. Oradansa Tekrarla > Her hafta içi kısmına gittim ve artık rutini her onayladığımda bir sonraki güne atlıyor. Özelleştirme kısmındansa haftanın hangi günleri bildirim geleceğini ayarlayabilirsiniz.

Bu adımları takip edin.
Eki Görüntüle 2589031Eki Görüntüle 2589032

Burada ben, özelleştirmeyle ilgili kısmı gösterdim. Hafta içiyle ilgili tuşa basınca otomatik seçiyor.
Eki Görüntüle 2589033

Buradan istediğiniz günleri seçip kaydedin.
Eki Görüntüle 2589035

Uygulama linki:

Alternatif bir uygulama isterseniz de, tamamen ücretsiz ve reklamsız olarak şu uygulamayı buldum:

Uygulama Türkçe değil, ama senaryo (günlük rutin) kısmındaki her şeyi işaretlediğinizde sıfırlanıyor ve History kısmındansa tamamlanmış senaryoları görebiliyorsunuz.

Ayrıca, uygulama internet bağlantısı gerektirmiyor. Uygulamayı silerseniz tüm senaryolar silinecektir.

Bu adımları takip edin.
Eki Görüntüle 2589036Eki Görüntüle 2589037

Burada istediğiniz bir tanesini seçin veya yukarıdaki “Add Custom” kısmına tıklayın.
Eki Görüntüle 2589038

Senaryoyu kaydedin.
Eki Görüntüle 2589039

Test etmek için senaryodaki her şeyi işaretledim ve senaryonun tamamlandığını söyledi.
Eki Görüntüle 2589040Eki Görüntüle 2589041

Buradan senaryolarınızı (günlük rutin) görebilir ve değiştirebilirsiniz. Bir senaryoyu bitirdiğinizde sıfırlanır.
Eki Görüntüle 2589042

Sol alttaki kısımdansa bitirdiğiniz senaryoları görebilirsiniz. Yukarıda ise günleri gösterir; böylece bitirdiğiniz senaryoları gün gün görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2589043

Uygulamaları uzun süre kullanmadım ve pek tecrübe sahibi değilim. Bu yüzden “kullanın” ya da “başka bir uygulamaya geçin” diyemem. Bunun için uygulamayı iyice kurcalamak lazım.

Sorunum şu. Bazen bu rutini tamamlayamıyorum. Tamamlayamadığım zaman "overdue" kısmına geliyor. Bugün kısmında yeni bir rutin oluşmuyor, illa tekrar oluşturmam veya onaylamam lazım. Onaylarsam yapmadığım işi yapmış gösteriyorum. Ben istiyorum ki yapmadıysam yapmadım olarak kalsın ama bugüne yeni rutine tekrar eklensin o. Nasıl yaparım?

Sorunum şu. Bazen bu rutini tamamlayamıyorum. Tamamlayamadığım zaman "overdue" kısmına geliyor. Bugün kısmında yeni bir rutin oluşmuyor, illa tekrar oluşturmam veya onaylamam lazım. Onaylarsam yapmadığım işi yapmış gösteriyorum. Ben istiyorum ki yapmadıysam yapmadım olarak kalsın ama bugüne yeni rutine tekrar eklensin o. Nasıl yaparım?
Onu denemiştim size yazdığım zaman. Şimdiyse bu olayın nasıl yapılacağını ve bu işlemi nasıl geri alabileceğinizi göstereceğim.

1) Önce, ertlenemiş (yani gecikmiş) olan rutinin üzerine tıklayın; soldaki kutucuk hariç herhangi bir yerine.
Screenshot_20251022-062237_TickTick.jpg
Test etmek ve olayı kavramak için cihaz ayarlarından tarihinizi bir gün ileri alabilirsiniz.

Ben, biraz fazla ileri aldığım için 19 Ekim değil, 21 Ekim olarak görünüyor. Orası çok önemli değil.

2) Ekran resmindeki üç noktaya tıklayın ve Yapmayacağım tuşuna basın.
Screenshot_20251022-062309_TickTick.jpg Screenshot_20251022-062312_TickTick.jpg

3) Önünüze böyle bir toast mesajı gelecek. Hepsi bu kadar.
Screenshot_20251022-062314_TickTick.jpg
1) Eğer seçiminizden hoşnut kalmaz ya da yanlışlıkla yaptıysanız da ana menüden sol üstteki üç çizgiye basın ve Yapmayacağım kısmını bulun.
Screenshot_20251022-062332_TickTick.jpg

2) Oraya girdiğinizde, aynı günlük rutinlerden kaldırmak için yaptığımız gibi, geri döndürmek istediğiniz rutinin üzerine tıklayın.
Screenshot_20251022-062338_TickTick.jpg

3) Buradan, yine üç noktaya basın ve her ne kadar Türkçe çevirisi rezalet olsa da Yeniden açmak tuşuna basın.
Screenshot_20251022-062353_TickTick.jpg Screenshot_20251022-062355_TickTick.jpg
Bastığınızda, artık günlük rutinlerinizin olduğu kısma geri dönecek.

Sizde yaşananın aksine, ben bir rutini geciktirdiğim zaman bir sonraki gün yenisi oluşuyor. Birçok rutinin bir arada olduğu senaryolardan (paket gibi) bahsediyorsanız, onları test etmedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı