Arkadaşlar. Twitch'de yayın falan izliyordum. RP yapıyorlardı yanında oynayan kızı merak ettim. Twitch'ine bakacaktım. Alttan birisi ismini yazdı ve arattım. Instagram'ı ve Twitch'i çıktı. Instagram'ında Twitch ismi çıktı sonra baktım falan. Ama orijinal link ile tek farkı HTTP, ama Twitch normalde HTTPS ama başka hiçbir fark yok. Ayrıca kendi hesabım ile giriş yapılmıştı. Anlamadım. Bir problem var mıdır?
VirusTotal'de 0 virüs falan çıktı.
Eki Görüntüle 1560226
Böyle gözüküyor.
Önemli bilgi. Link: HTTP fakat linkin attığı yer HTTPS neden böyle tehlikeli mi?
En büyük Twitch yayıncılarında da aynı böyle buldum teşekkür ederim. Link HTTP ama linki attığı yer HTTPS. Sanırım Instagram'dan dolayı.
Ama birisi fikrini paylaşırsa mutlu olurum. İçime kurt düşüyor böyle olunca.
Eki Görüntüle 1560227
Eki Görüntüle 1560228
Aralarında farkı bu birisi söyleyebilir mi?
Hocam HTTPS Chrome, Google ve diğer programlara göre zararlıdır muhtemelen Twitch genelde HTTP'dir arkadaş virüslü veya HTTPS, zararlı bir link atmıştır Chrome o linki HTTPS algılamıştır ve + olarak farklı link atmıştır linkini internetten değiştirip atmıştır.
Hocam bi yeniden okusaydınız ya.HTTP ve HTTPS Nedir? - TurkNet Blog
HTTP vee HTTPS Nedir? HTTP ve HTTPS terimleri hakkında detaylı bilgiye blog yazımızdan ve internet sitemizden ulaşabilirsiniz.turk.net
Alakası yok dostum zararlı ile. Ayrıca Twitch'in Https olması lazım. En azından bende öyle.
Eki Görüntüle 1560275
Hocam bide bunu söyleyeyim Arkadaş Yanlış Yazmış Olabilir.HTTP ve HTTPS Nedir? - TurkNet Blog
HTTP vee HTTPS Nedir? HTTP ve HTTPS terimleri hakkında detaylı bilgiye blog yazımızdan ve internet sitemizden ulaşabilirsiniz.turk.net
Alakası yok dostum zararlı ile. Ayrıca Twitch'in Https olması lazım. En azından bende öyle. Http olarak değiştirseniz bile Https olarak yeniliyor.
Eki Görüntüle 1560275
Hocam bi yeniden okusaydınız ya.
Dedim Twitch HTTP ama Arkadaşın attığı link HTTPS dir Dedim.
Hocam bide bunu söyleyeyim Arkadaş Yanlış Yazmış Olabilir.
Hocam demek istedigim HTTPS zararlidir HTTP linklere girin https linklerde sitenin domainini ayni ama yonlendirilecegini farkli yapabilirler HTTPS ye guvenmeyin.Ya yok Instagram da bio bölümüne www.twitch olunca HTTP link üzerinden Twitch'e atıyor. Ama direk Twitch. Tv/ ile başlayan link olunca direkt olarak HTTPS. Test ettim www ile başlayan link koyunca HTTP olarak gözüküyor
Aynen bak Instagram da bir yayıncının biyografisine bakın orada eğer www ile başlayan link varsa VirusTotal'de falan baktım HTTP ama direk Twitch. TV oluyorsa HTTPS olarak gözüküyor. Ayrıca baksanıza site zaten aynı olarak gözüküyor.
Eki Görüntüle 1560529
Bak bu SS de Instagram biyografisinden aldım. Fakat alttaki SS de direk twitchine girerek aldım.
Eki Görüntüle 1560530
Dediğim şey daha mantıklı geldi bana dediğinizi tam anlamadım
HTTP ile HTTPS'yi karıştırıyorsun. HTTPS ile bağlantı şifrelenir. Ayrıca Twitch'in kendisine HTTP ile girmeye çalışırsanız zaten Twitch otomatik olarak HTTPS'ye yönlendirecektir. Çünkü Twitch normal olarak kullanıcılarının bağlantısının şifrelenmiş olmasını istiyor. Bir web sitesi HTTPS desteklemiyorsa o siteye HTTP ile giriş yaparsanız bağlantınız şifrelenmemiş olacaktır. Modern tarayıcılar kullanıcıya girilen site HTTPS destekliyor mu desteklemiyor mu sol üstteki güvenlik sembolünden haber veriyor.Hocam demek istedigim HTTPS zararlidir HTTP linklere girin https linklerde sitenin domainini ayni ama yonlendirilecegini farkli yapabilirler HTTPS ye guvenmeyin.
HTTP ile HTTPS'yi karıştırıyorsun. HTTPS ile bağlantı şifrelenir. Ayrıca Twitch'in kendisine HTTP ile girmeye çalışırsanız zaten Twitch otomatik olarak HTTPS'ye yönlendirecektir. Çünkü Twitch normal olarak kullanıcılarının bağlantısının şifrelenmiş olmasını istiyor. Bir web sitesi HTTPS desteklemiyorsa o siteye HTTP ile giriş yaparsanız bağlantınız şifrelenmemiş olacaktır. Modern tarayıcılar kullanıcıya girilen site HTTPS destekliyor mu desteklemiyor mu sol üstteki güvenlik sembolünden haber veriyor.
Detaylı bilgi: HTTPS - Wikipedia
Kabul etmemesinin belirli sebepleri var. Sebebin ne olduğu orada yazar. Örneğin SSL süresi geçmiş olabilir, sağlayıcı karalistede olabilir.Ama boyle bir sorun var Chrome bazi HTTPS sitelerini kabul etmiyor ondan dedim.
Hocam simdi bende OBS e girmiyor site olarak ama muhtemelen sizde giriyodur.Web siteleri ile kullanıcı arasındaki trafiği güvenli kılmak için SSL kullanılır. SSL'i kullanarak siteye girmek için HTTPS ile girmemiz gerekir. Birçok site HTTP ile girildiğinde güvenli olması için otomatik olarak HTTPS'e yönlendirilmiştir.
Kabul etmemesinin belirli sebepleri var. Sebebin ne olduğu orada yazar. Örneğin SSL süresi geçmiş olabilir, sağlayıcı karalistede olabilir.