Tıklanan linkten virüs bulaşır mı?

ASLNS_21

Hectopat
Yer
Ohio
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bugün internette gördüğüm rastgele bir linke tıkladım, arkadaşımla beraber ben tıkladığımda Game Jolt'ta yapılan bir oyun çıktı ben tıkladım arkadaşımda tıkladı bende bir şey olmadı fakat arkadaşımın ekranında ekranında sağa sola hareket eden +18 pop-up çıktı herhangi bir virüs ihtimali var mı? Şu an arkadaşımla ben tam tarama yapmaktayız, bir virüs çıkma olasılığı kaçtır?

Tehlikeli olabilecek yazılımlar cihazınıza yüklenmiş olabilir. Sistemi virüs taramasından geçirin ve internet hesaplarınızdaki güvenliği arttırın.

Aynı soruyu dün gece tartışma olarak açmıştım. Anladığım kadarıyla bu tür sitelerden virüs bulaşması için (eğer ki bu tür site açıldığında otomatik indirilen bir dosya varsa) indirilen dosyayı açmamız gerekiyor.

Yani kısaca virüslü siteye girmek virüsü bilgisayara indirmenizi sağlar. Artık o indirdiğiniz virüsü açmadan direk silmek veya açıp ta bilgisayarın kontrolünü ona teslim etmek size kalmış.

(Tabii ki böyle sitelere girmemek en doğru olanı, ben sadece yaygın olarak sistemin nasıl işlediğini anlattım siz en iyisi bir virüs taraması yapın belki girdiğiniz site klasik virüslü sitelere benzemiyordur.)

Mevcut teknoloji'de link'ten virüs kapmak pek olası değil. Eskiden javascript enjeksiyonu ile bir dosyayı indirip çalıştıracak site yazılımları mevcuttu ama Google gibi tarayıcıların sürekli güncellenmesi ile bunlar artık tarihin tozlu raflarına kalktı.
Bir link'ten virüs bulaşması için o linkin içindeki bir şeyi indirip kurmak veya komut istemine girmek gerekiyor.
Ama herhalukarda virüs taraması yapmak önerilir.
Kul yapısı sonuçta sanal alem pek güvenli bir yer değil :)

Çerez gibi önemli verileri sildim direkt ve olarak Chrome'umda malware browser guard var bonus Olarak'da indirilenler kısmına tamamen göz attım farklı bir şey bulmadım.

Çerez gibi önemli verileri sildim direkt ve olarak Chrome'umda malware browser guard var bonus Olarak'da indirilenler kısmına tamamen göz attım farklı bir şey bulmadım.

Malware browser guard normalde reklamlı sitelere sokmaz. Siz nasıl girebildiniz bilmiyorum ama engellemiş olabilir, tarama bittiyse sonuçları iletir misiniz?

Maalesef bilgisayarım yüzünden yavaş ilerliyor 179 bin dosyada.

Bugün 2 tane CMD açılıp kapandı normal mi? İçleri boştu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı