Diğer ay Instagram üzerinde 1 yılımı tamamlamış olacağım. 6. ayımda takipçi sayım halen 500 civarlarındaydı. Bu iş tamamen sabır işi gerçekten. Her gün düzenli gönderi hazırlayıp, hikaye atmanız gerekiyor. Instagram için konuşuyorum tamamen ve takipçi vs. botu attığında hesabı kapatman gerekebilir, çünkü çooook fazla zararı var. Gönderilerin mutlaka özgün olsun bu arada, yoksa her sabah, "Bugün hesabım kapatılır mı?" korkusuyla uyanabilirsin. Telif hakları oldukça çoğaldı, yüz binlerce takipçiye sahip olan sayfalar gözlerimin önünde teker teker kapatıldı. Minimum 3 ayı kafandan çıkar bu arada, çok büyük hayallere kapılma. Para kazanma amaçlı giren çoğu insan para kazanamadan vazgeçiyor bu işten ondan dolayı zevk alabileceğin bir şeyi seç. Ben dizi-filmler ile ilgili gönderi atıyorum mesela ve halen 10 bin takipçiye ulaşamadım. 7 bin küsür takipçim var ancak sayfam takipçi sayısına göre çok iyi etkileşim aldığından bugüne dek acayip teklifler aldım. Altın yumurtlayan tavuğu da satmak istemiyorum açıkçası. Ayrıca 50-100 bin gibi bir sınır yok Instagram'da para kazanmak için. Tabii bir memur gibi kazanayım diyorsan o iş değişir ama 7k'lık bir hesapla bile aylık cebine 150-350 civarı bir miktar koyabiliyorsun. Gönderilerin her zaman kaliteli olsun, gidip 360p falan bir şeyler atma bence.