TikTok yazılım dili nedir?

ugandaplay

Hectopat
Daha fazla  
Merak ettiğim:
1-bu TikTok tarzı uygulamların alt yapısı yazılım dili vs. nedir? (iOS için anroid için)
2- insanların yüklediği videoların depolandığı bir yer var mı?
3-bu tarz bir uygulama yatırım ister mi?
Sorum kısa ve net yardımcı olabilecekler için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
iOS icin Objective-C, Android icin ise Java ve Kotlin yaygin olan diller. Sunucu tarafi icin C#, veritabani icin ise SQL bilmen sart. Uygulamayi gelistirdigin IDE ucretli ise onu odemen gerekli. Videolari barindirdigin sunucunun da ucreti oldukca yuksek olacaktir.

Son düzenleme:
Merak ettiğim:
1-bu TikTok tarzı uygulamların alt yapısı yazılım dili vs. nedir? (iOS için anroid için)
2- insanların yüklediği videoların depolandığı bir yer var mı?
3-bu tarz bir uygulama yatırım ister mi?
Sorum kısa ve net yardımcı olabilecekler için şimdiden teşekkürler.
Sunucu masrafı yanında (fiziksel olarak binlerce terabaytlık disklerin çalışmasından ve bakımından bahsediyorum) uygulamanın geliştirilmesi, bugfix, update derken milyon dolarlık bir iş oluyor. Yazılım dillerini bulamadım bilmiyorum.

iOS icin Objective-C, Android icin ise Java ve Kotlin yaygin olan diller. Sunucu tarafi icin C#, veritabani icin ise SQL bilmen sart. Uygulamayi gelistirdigin IDE ucretli ise onu odemen gerekli. Videolari barindirdigin sunucunun da ucreti oldukca yuksek olacaktir.
Sunucu masrafı yanında (fiziksel olarak binlerce terabaytlık disklerin çalışmasından ve bakımından bahsediyorum) uygulamanın geliştirilmesi, bugfix, update derken milyon dolarlık bir iş oluyor. Yazılım dillerini bulamadım bilmiyorum.
teşekkürler yorumunuz için biraz daha açıklayayım
Tıpkı IP adresi değiştirilerek girilen yetişkin sitelerini düşünün onun mobil versiyona çevrildiğini (video içerikleri farklı tabiki) anasayfada olacak videolar isteyen oradadan izleyebilecek kendi videosunu yükleyebilecek üyeler arası iletişim pek olmayacak sanırım biraz zorlar gibi ve yüklenen videoların saklanması epey maliyetli olur bulutta saklama olayı var mı ? (videolar düşük boyutta olacak)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı