TikTok'ta telif yememek için ne yapmalıyım?

Ayran Man

Hectopat
Daha fazla  
TikTok'a karşı olan ön yargım acayip büyüktü. İndirip bir deneyeyim dedim ve ne yalan söyleyeyim, birkaç cringe içerik dışında gerçekten sağlam içerikler var. Ben ise hem kendi editlerimi hem de başka insanların editlerini paylaşmak istiyorum ama şarkılarda telif sıkıntısı var. Şahsımın veya başka birinin yaptığı editi şarkısını değiştirip paylaşırsam telif yer miyim ya da o videoyu paylaşan kişi bana telif atabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, böyle bir şey görmedim hiç YouTube gibi değil Tiktok. Birisi bir video paylaştığında videonun müziği, kamuya mâl olmuş oluyor. Yani TikTok içerisinde olduğu sürece her sesi kullanabiliyorsunuz. Yaptığınız videoyu TikTok'tan başka bir platformda paylaşırsanız ve o sesin hakları varsa, tabiikide telif yemeniz mümkün.

Peki paylaştığım kesitlerde birinin yüzü veya görüntüsü varsa böyle birşey olabilir mi ? Teşekkür ederim.

Telif yemen olası.

O sağlam dediğin içeriklerin %1800'ü yabancılardan çalıntı oluyor.

Peki paylaştığım kesitlerde birinin yüzü veya görüntüsü varsa böyle birşey olabilir mi ? Teşekkür ederim.
Sanırım yine cevabım hayır olur çünkü milyon kez beğenilen videolarda bile başkasının yüzü, videosu olabiliyor. Düet ile paylaşılmış olmasa bile. TikTok, Facebook veya Google gibi katı değil.

Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…