Kullandığım laptopun işlemcisi i5 9300H içinde 8 GB DDR4 2666MHz SK Hynix RAM var, malum Türkiye'de resmi satılmayan bir marka. Bugün Kingston'un 8 GB CL19 RAM'ini sipariş ettim ancak iki RAM'in timing table değerlerinin birebir aynı olmadığını fark ettim. İkisi de CL19 2666 MHz olduğu halde timing table değerlerinin birebir aynı olmadığı için uyumluluk sorunu olur mu?
RAM'lerin spesifik modelleri:
Laptopta bulunan: SK Hynix hMA81GS6CJR8N-VK sipariş ettiğim: Kingston KVR26S19S8/8
Değerleri aynı olduğu için aynı değerde çalışır. Laptoplarda genelde sıkıntı olmuyor. Masaüstü bilgisayarlarda ise özellikle XMP olayı devreye girdiğinde farklılıklar olabiliyor. Uyumsuzluk da yapabiliyor. Mevcut olandan daha düşük değerde bir RAM takılır ve çalışırsa düşük olana göre çalışır.
Cevaplarınız için sağ olun hocam cihaz şu an bende değil kardeşimde gelene kadar RAM'in iade süresi biticekti ondan telaşlanmıştım biraz bu konuyla ilgili bilgilendirici bir makale bulabilir miyim veya nereden bulurum bilginiz var mı?
Single Rank ve Dual Rank bellek modülleri arasındaki fark ne ve hangisi daha iyi performans sunuyor? Rank terimi, bellek endüstrisinin standartlarını