Rehber Tiny 11 ve ReviOS Kurulumu ile FPS Artırma

ŞenolGüneş

Kilopat
Yer
Bursa Nilüfer
Daha fazla  
Giriş
Sisteminize hem Tiny11 hem de ReviOS nasıl kurulur, aynı anda ikisini nasıl kurarız, performansı nasıl arttırırız bundan detaylıca bahsedeceğim bu rehberde. Şimdiden vakit ayırıp okuduğunuz için, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Tiny11 Nasıl Kurulur?
İlk olarak en basitinden Tiny11 ISO dosyasını internetten bulup indiriyoruz. Bulamayan arkadaşlar için buradan Tiny11 ISO dosyasını indirebilirsiniz.
Klasik herkesin bildiği şekilde Rufus veya Ventoy aracılığı ile ISO dosyamızı USB belleğimize yazdırıyoruz ve stock, düz Windows'u nasıl kuruyorsak öyle kuruyoruz.
Kurulum bittikten sonra sistem İngilizce olabilir, dil ayarlarından Türkçe dil paketini indirip kurduktan sonra tamamen Türkçe olacaktır sisteminiz.
Sistem açıldıktan sonra Windows Update ve Microsoft Store üzerinden bütün güncelleştirmeleri yapmanız gerekmekte, bunun sebebi ReviOS kurarken bütün güncellemelerin yapılı olmasını istiyor.
Her şey kurulduktan sonra, bütün güncellemeler bittikten sonra ReviOS kurulumuna başlayacağız.

ReviOS Nasıl Kurulur?
İlk önce ReviOS'un Playbook dosyasını ve AME Wizard programını indirmemiz gerekiyor.
Ame Wizard'ı açın ve üzerine Playbook dosyasını sol üste sürükleyin, ekrandaki "Run Action" kısmına bastığınızda sizden bütün Windows Defender korumalarını kapatmanız istenecektir. Arama kısmına,Türkçe ise sisteminiz, "Windows Güvenliği" yazın ve oradaki "Virüs ve tehdit korumasını" kapatın. Programa dönüp next deyip devam edin. Eğer "Requirements not met" hatası alıyorsanız Windows Update güncelleştirmelerini kontrol edin.
Karşınıza ekteki gibi bir ekran gelecektir. Buradaki "Select Options" kısmına girip kendimize özgü ayarları seçebiliriz.

En iyi ayarları şöyle listeyelim
-"İlk kısımda tarayıcınızı kendiniz seçebilirsiniz, istemiyorsanız "none" seçeneğini işaretleyin"
-Disable Defender
-Remove Microsoft Edge and Copilot
-Remove OneDrive
-Remove Recall AI
-Remove Photos (Tavsiye etmiyorum kapatılmasını)
-Remove Dev Home
-Remove Xbox apps
-Remove 'Your Phone'
-"Bu üç ayar kişisel tercihiniz. Sırasıyla Revision duvar kağıdı, karanlık mod ve Windows 10 tip sağ tık menüsü stilini ayarlıyor"
-Remove Pinned items in Start Menu
-Disable Automatic Maintenance

Ayarları yaptıktan sonra next deyip devam edin, kurulum başlayacaktır. Kurulum bittikten sonra kendisi otomatik yeniden başlatacak sisteminizi.

Revision Tool Ayarları
Sistem açıldıktan sonra masaüstüne Revision Tool" adında yeni program eklenecek. Yapmanız gereken programı açıp şu ayarları etkinleştirmeniz gerekmekte;

Tavsiye ettiğim ayarlar;

ÖNEMLİ: Sanal makineye kurduğum için sistemi az RAM vermek durumunda kaldım, bundan kaynaklı Windows kendisini kısarak daha az kaynak kullanmakta. Sizdeki RAM kullanımı tam bu değerde olmasa bile 1,2-2,5 GB arasında, işlemcinin uğraştığı işlemler ise 60-90 arasında seyredecektir.

Genel olarak sisteme ilk olarak Tiny11 kurarak zaten rahatlatmış olduk, devamında ReviOS'u da ekleyerek şahlandırdık diyebiliriz. Kendi tecrübelerim ile yaklaşık olarak %21-22 gibi bir artış yaşadım. Bu yükseliş güncel olarak kullandığınız sistemin ne kadar hantal olduğuna göre değişiklik gösterir. Sonuç olarak piyasadaki yalandan FPS yükseltme taktiklerini bir kenara bırakırsak sisteminizi aşırı rahatlatacak bir yöntem oluyor bu işlem. Deneyimlerinizi, değerlendirmelerinizi ve sorunlarınızı aşağıda belirtirseniz elimden geldiği kadar yardımcı olacağım. Siz de şu an kaç FPS aldığınızı ve işlemler sonrasında kaç FPS aldığınızı test edip yorumda söylerseniz diğer arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

Son düzenleme:
Revios'u Windows 10 sistemimde bir kaç yıldır kullanıyorum. Eskiden Playbook gibi değişik şeyler yoktu direk ISO indirip kuruyorduk. Lakin aşırı memnunum. Windows 11 için yapılması hoş olmuş.

Revios'u Windows 10 sistemimde bir kaç yıldır kullanıyorum. Eskiden Playbook gibi değişik şeyler yoktu direk ISO indirip kuruyorduk. Lakin aşırı memnunum. Windows 11 için yapılması hoş olmuş.
Neyden dolayı ISO kullanmayı bıraktılar pek bilgim yok ama bu hali de kullanışlı. Revision Tool olması da ayrı bir işlev katıyor.

Direkt yükseltme oluyor mu güvenli mi kaç FPS fark edebilir genel anlamda?

Şu anki sisteminizde bir ayarlama yapmadıysanız dediğim gibi %20 civarı FPS artışı yaşarsınız. ReviOS güvenilir kaynaktir, Tiny; ReviOS kadar olmasa da güvenilir sayılır. Kredi kartı vs. kullanıyorsanız ve aşırı bir FPS gereksinimi duymuyorsanız Tiny11 kurmayın. Bildiğim kadarıyla kapalı kaynak ve modlu işletim sistemleri hiç bir zaman %100 güvenilir değildir. %99.9 olur ama asla 100 olmaz.

Windows sistemlerde özellikle modlu bir işletim sistemi kuracaksanız. Formatlayıp temiz kurulum yapmanızı öneririm. Çünkü bu modlu sürümler Microsoft'un pek de karışmanızı istemediği pek kıymetli telemetri özelliklerini (neredeyse tamamen) kaldırıyor. Bu yüzden temiz kurulum yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Revios un şuanki hali nasıldır bilmiyorum lakin. Benim kullandığım sürümünde bilgisayarın saat ve dilini değiştirmek bir tık yorucu olmuştu. Ama kesinlikle değdi.

Yok hocam çok basit tarih saat ve dili değiştirmek. 10 Dakikanızı alır ya da almaz. ReviOS kurmak için sisteminizin belli bir zaman dilimi içerisinde kurulmuş olması lazım. Örnek olarak 1 hafta içinde veyahut 5 gün içinde falan kurabilirsiniz. Bahsi geçen süreden fazla zamandır kullanıyorsanız ReviOS kurulması önerilmiyor.

Yüksek sistemlerde kurulması öneriliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…