Rehber Tiny 11 ve ReviOS Kurulumu ile FPS Artırma

Hocam discord sunucusunda konuştuğum yabancı bir arkadaştı kendisi bunun işe yaramayacağını söyledi mümkünse aralarındaki farkı bize bir şekilde gösterebilir misiniz?
Rehberde sonuçları ekran görüntüleri ve kendi testlerim, deneyimlerim ile sundum. Eğer Stock bir Windows sürümü kullanıyorsanız herhangi bir oyunda en az %10-20 FPS artışı garantisi veriyor bu işlem. Ekran görüntüsünü bulamadım lakin bu işlemleri yapmadan önce CS2 menüsünde 150-160 FPS alıyorken artık 170-180 FPS arasında FPS değerleri alıyorum. Tabii ki her oyunda aynı artışı yaşamayabilirsiniz ama garanti bir şekilde FPS artışı yaşayacağınızı söyleyebilirim. Aşırı yüksek bir artış olmasa bile tatmin edici bir artış diye yorumlayabiliriz.

Hayır KernelOS 11 23H2 kullanıyorum sürekli olarak değiştiriyorum bilgisayarım için en iyisini bulmaya çalışıyorum. KernelOS hoşuma gidiyor fakat durduk yere ekranımda kasmalar donmalar yaşadım driver sorunlu bir şey olduğunu sandım başta fakat işletim sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum. Discord sunucularında playbooka girdiklerini gördüm ve aklıma sizin konunuz geldiği gibi sorumu yönelttim fakat yetkililerden birisi saçma olduğunu işe yaramayacağını söyledi. Sizlerden de aralarındaki farkı istedim ki doğruluğunu onaylayalım. Denemek istediğim şey ise XOS 11 + KernelOS playbook bunda sorun olup olmayacağını bilmiyorum fakat görüşlerinizi dinlemek isterim.

Bahsettiğiniz OS'ları hiç denemedim, belli bir tecrübem yok. İnternet üzerinde karşılaştırma testleri varsa göz atsanız iyi olur. Genel olarak ben de ReviOS'u bu araştırmalar ile bulmuştum. Yetkili kişi hangi kaynağı baz alarak bunu söyledi orası da muamma. Bu rehber güncel olarak işinizi en çok görecek yöntemlerden biridir. Kullandığım süreden beri arayüzde kasma, donma gibi sıkıntılar çekmedim. Tabii bu sisteminizin yeterliliğine göre de değişkenlik gösterebilir. Tavsiyem Tiny11 ISO sürümünü kurup üstüne ReviOS kurmanızdır. Eğer çok format atıyorsanız zaten 1 saatinizi ya alır ya almaz tamamen kullanıma hazır hale getirmek için.

Teşekkürler hocam evet çok formatlıyorum o yüzden her şeyim yedekte duruyor kurulumu daha hızlı bitiriyorum. XOS Türk bir arkadaşın yayımladığı işletim sistemi Revi OS'dan daha fazla inceltilmiş normalde kullanılan bazı şeyler yok bile diyebilirim örneğin Microsoft Store. Şimdi sormak istediğim şu ki XOS + KernelOS kurarsak sistemde hataya sebep olur muyuz yani iki işletim sistemi de fazlasıyla inceltilmiş olacak bazı ayarlar çakışabilir mi?

Kararsızlığa yol açabilir, test etmeden öğrenemezsiniz. Aynı şekilde Tiny11+ReviOS kuracağım zamanda da kararsızlık olur diye bir kuşku vardı ama kullanınca bir sorun oluşmadı. Bunun için illaha deneyip görmek gerekiyor.

Nezaket gösterip yardımcı olduğunuz için teşekkürler. KernelOS playbook çıktığı zaman deneyip sonucu buraya yazarak ya da konu açarak sizlere de katkıda bulunmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…