TinyCore ile disklere erişme

Fix3d

Megapat
TinyCore indirip flash belleğe boot ettim. LiveLinux şeklinde açıp disklere erişmek istiyorum. Yerel Disk D'ye erişip o diskteki Windows dosyasını silmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Bilgisayarınız açılırken boot menüsünden flash diski seçebilir veya BIOS'tan önceliğe alabilirsiniz. Live üzerinden diskinize erişmeniz için Windows'un hızlı başlat seçeneğini kapatın, yoksa tüm dosyalar görüntülenmeyebilir. Dilediğiniz dosyayı silebilirsiniz.

Not: ntfs-3g paketine ihtiyacınız olabilir.

Bilgisayarınız açılırken boot menüsünden flash diski seçebilir veya BIOS'tan önceliğe alabilirsiniz. Live üzerinden diskinize erişmeniz için Windows'un hızlı başlat seçeneğini kapatın, yoksa tüm dosyalar görüntülenmeyebilir. Dilediğiniz dosyayı silebilirsiniz.

Not: ntfs-3g paketine ihtiyacınız olabilir.
Linux hakkında pek bir bilgim yok. SSD satın aldıktan sonra HDD üzerindeki Windows'u silemedim. Tek amacım en hızlı şekilde o Windows'u silmek. Rica etsem ufak bir rehber şeklinde yardımcı olabilir misiniz? Paketi nasıl yükleyeceğim? Wİndows'daki gibi diski nasıl cd komutu ile getireceğim mesela?

Bunun için Linux kullanmanıza gerek yok, ayrıca böyle yaparsanız yine de Windows tam silinmez. Windows üzerinden disk yönetimine girip, HDD'nin tüm bölümlerini elle silin. SSD'ye Windows kurduysanız tabii.

Eğer kurmadıysanız daha kolay, Windows kurulum diskini takın ve HDD'deki tüm bölümleri silin.

Bunun için Linux kullanmanıza gerek yok, ayrıca böyle yaparsanız yine de Windows tam silinmez. Windows üzerinden disk yönetimine girip, HDD'nin tüm bölümlerini elle silin. SSD'ye Windows kurduysanız tabii.

Eğer kurmadıysanız daha kolay, Windows kurulum diskini takın ve HDD'deki tüm bölümleri silin.
SSD'deki Wİndows'u kullanıyorum şu an. Windows klasörünün bir kısmı ve diğer tüm dosyaları sildim. HDD'yi formatlayamam. İçinde kişisel verilerimde mevcut.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

@deleted

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı