Tip 1 diyabet ve askerlik

Ben de bakaya durumudayim 2 ay önce de tıp 1 diyabet tehşisi konuldu sabah 40 ünite öğle 20 ünite ve akşam 40 ünite insülin kullanıyorum novorapid ve ryzodeg ne yapmam gerekiyor?
Askerlik çağrınız geldiyse gidip bunları yapabilirsin sırayla.

"En son endokrinoloji bölümüne geldim. Neredeyse her gün gittim endokrinoloji bölümüne, her gittiğimde benden başka başka tahliller istedi. En sonunda Tip-1 diyabet olduğumu kanıtlar bir tahlil istedi." "Beni çıkmaza sokmaya çalıştı" bu yazdığın bölümleri yanlış anlamış olabilirim ama sorma ihtiyacı duydum, sence doktor sana askere elverişlidir raporu verecek miydi yoksa sadece uğraştırmak için mi böyle davrandı? Tip 1 diyabet hastasıyım askere gitmek istiyorum aile hekimim ile konuştuğumda rapor için sevk gittiğim hastanede askerlik yapmak istediğimi söylersem gitme ihtimalim olduğunu söyledi.

Son düzenleme:
Sağlık bakanlığı ve milli savunma bakanlığı farklı kurumlar olduğu için doktor yanlış karar vermek istemedi. Beni belki de acemiliğinden uğraştırmış olabilir emin değilim. Sürekli insülin kullandığını düşünürsek, çok sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Gitmediğim için bilmiyorum ama tahminimce direkt olarak eğitimlerde sporlardan men edileceksin. Hareket gerektirmeyen bir yere yerleştirileceksin. 5-6 ay boş boş oturacaksın. Neden gitmek istediğini bilmiyorum fakat bu imkan kimsenin eline gelmez. İyi bir doktora rastlarsan 2-3 günde yaparsın askerliğini olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…