Tıp fakültesi okumak gerçekten mantıklı mı?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, konu başlığından da gördüğünüz gibi sizce mantıklı mıdır? Sağlık alanlarını çok sevdiğim için tıpa yönelmek istiyorum açıkçası. Sizce başka göz ardı edilecek bölümler var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, konu başlığından da gördüğünüz gibi sizce mantıklı mıdır? Sağlık alanlarını çok sevdiğim için tıpa yönelmek istiyorum açıkçası. Sizce başka göz ardı edilecek bölümler var mıdır?
Hem öğrencilik hem de meslek hayatında fedakarlıklar yapman gereken meslek ve bölüm.
İşe gideyim geleyim para hesaba yatsın diyorsan düşünmemelisin.

Eşim doktor. Türkiyedeki tıp öğrenimi üst seviyede. Türk doktorlar kolayca başka bir ülkede iş bulabiliyorlar. Bu yüzden yangından kaçar gibi dil öğrenip Avrupaya kapağı atıyor çoğu.
Eğer doktorluk istiyorsan hangi bölümünde uzmanlaşmak istiyorsan onu araştır.

Para için yapılacak meslek değildir. Manevi yönü yada statü düşünüyorsanız belki. Tıp mezunu çoğu arkadaşım pişman. bir de avukat olanlar pişman.

Eşim doktor. Türkiye'deki tıp öğrenimi üst seviyede. Türk doktorlar kolayca başka bir ülkede iş bulabiliyorlar. Bu yüzden yangından kaçar gibi dil öğrenip Avrupa'ya kapağı atıyor çoğu.
Eğer doktorluk istiyorsan hangi bölümünde uzmanlaşmak istiyorsan onu araştır.

Ya hocam benim asıl korktuğum şey bu ülkede doktorlara olan saygının bitmesi, bu yüzden doktor olup olmamamı bir hayli düşünüyorum eğer doktorluğun bir bölümünü tavsiye ederseniz hangisi olurdu benim tıp ve fiziki rehabilitasyon bölümü olurdu sizin de aklınızda var mı?

Ya hocam benim asıl korktuğum şey bu ülkede doktorlara olan saygının bitmesi, bu yüzden doktor olup olmamamı bir hayli düşünüyorum eğer doktorluğun bir bölümünü tavsiye ederseniz hangisi olurdu benim tıp ve fiziki rehabilitasyon bölümü olurdu sizin de aklınızda var mı?
Eşim radyolog. Ultrason kullanıyor. Ölüm kalım olaylarına karşı hassas iseniz KBB uzmanı, radyalog , göz doktoru olabilirsiniz.
Sinirlerim Sağlam derseniz cerrah olabilirsiniz. En çok parası olan bir iki bölümden biridir cerrahlık fakat hayatınız hastahanede geçer.

Tıp öğreniminiz sırasında yabancı dil ( tercihen almanca) öğrenip Türkiyede şartlar ağır hissettiğinizde sizde birçok doktorun yaprığı gibi ab ülkelerinden birine kolayca gidebilirsiniz.eşimin iki arkadaşı şuan Almanya'da doktorluk hayatlarına devam ediyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı