Tıp için iPad alınmalı mı?

Apandisitt

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Emektar ASUS. 16 GB 2333 mHz RAM (sonradan yükseltme). i5-7200U 3.1 Ghz işlemci, Nvidia 930 mx 2 GB GPU. 500 GB samsung M.2 SSD (bu da sonradan ekleme)
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Tablet almayı düşünüyorum ve çok uzun süredir uğuruna para biriktirdiğim model Huawei MatePad 11.5s. Kendi hesaplamalarıma göre eylül başlarında alacaktım tableti. Ama alma tarihi yaklaştıkça içime bir dert oturdu. Huawei hakkında çok araştırma yaptım. Google sorunu falan benim için problem değil. Asıl derdim uygulamalar.

Tıp istiyorum ve buna yönelik hazırlanıyorum. Uzun vadeli düşünecek olursak uygulamaları bakımından iPad daha mantıklı bir tercih olur. Örnek vermek gerekirse "Complete anatomy" veya "visible body" tıp için çok ama çok kullanışlı uygulamalar ve ne yazık ki tam performanslı çalıştıkları tek yer iPad. Android versiyonları çok basit kalıyor. App Store de 2 GB olan uygulama Play Store de 400 MB boyutunda.

Endişem ne benim? Huawei MatePad 11.5s için klavye, kalem, fare, mat ekran koruyucu, çanta, şarj kablosu, adaptör ve tablet toplam 17.200 TL'ye denk geliyor. Apple alacak olursam yalnızca kalemini ve Trendyol-HB tarzı yerlerden ekran koruyucu ve düz kılıf alırım. Ne önerirsiniz? Bu uygulamalar çok mu kullanışlı. Hem bu uygulamalar hem de iOS işletim sistemi için fazladan bir Huawei MatePad parası daha vermeye değer mi?

Evet, tıp için iPad çok işlevli; not alma, PDF okuma ve anatomi uygulamaları için baya faydalı

iPad A11 ve kalem bakabilirsiniz.
Air mantıklı bir seçim gibi geliyor. Hazırlık senemde çok yardımcı olacağı aşikar ama maddi açıdan yeterli duruma gelemezsem erteleyebilirim her ne kadar yapmak istemesemde. İlk kez apple cihaz kullanacağım. Sizce yeterli olur mu A11 uzun vadede ?

Bir de ek olarak manyetik olarak şarj olma mevzusu çok hoşuma gitti. Bu özellik yalnızca Apple pencil pro'da mı var ? Yapay zekadan aratma yaptığımda usb-c modeli için de olduğunu söyledi. Bana çok mantıklı gelmedi ama fırsat geçmişken elime sorayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video işinize yarayabilir.

iPad Air 30 bin TL 11 inç onun yerine Samsung S10 FE Plus alabilirsiniz sadece 20 bin TL'ye 13 inç ve Samsung kalemlerinin ucu slikondan yapıldığı için yazı yazarken yazı kayması tarzı şeyler ve ses sorunu olmaz.

Apple almazsam onun yerine alacağım model belli zaten. Apple markasının avantajları beni düşündürüyor. Apple harici alternatiflere yönelmeyi düşünmüyorum yani. Teşekkür ederim.

@Denizius124 Hocam yardımınıza ihtiyacım var

Hocam tabii bütçe çıkarsa Air serileri daha iyi ama A16 da çok güçlü bir cihaz S10FE, Huawei MatePad gibi cihazlardan güçlü götürür yani.
Manyetik şarj olayı USB C de olmuyor ama yapışabiliyor.

Bu linkten kontrol edebilirsiniz bildiğim kadarıyla şarj süresi aman aman değil dakikalar sürüyor 5 dakika falan maksimum.

Maksimum bütçe ne kadar?

Bütçe konusu bireysel belirleyebileceğim bir konu değil malesef. Henüz ailemle konuşmadım. Eğer İpad tercih edecek olursam ailemin de bana destek çıkması gerekicek çünkü bireysel olarak 20-21k gibi bir birikimim var. Esnek de olabilir, hiç de olmayabilir yani.

Şunu sormak istiyorum. Manyetik şarj konusu evet olmasa da olur. Kalem üzerinden dokunmatik geri dönütler sizce ne kadar gerekli ? Örneğin iki kez tıklamayla silgiye geçmesi gibi. Sizce o parayı vermeye değer mi ? Eğer değilse orijinal apple pencil almasam nasıl olur ? Alternatiflere yönelsem arada ciddi performans farkı olur mu gecikmesiyle tablete yapışmasıyla vs. Değer mi yoksa uğraştığına değmez al gitsin mi dersiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…