Tıptan YTÜ Makine Mühendisliğine yatay geçiş yapılır mı?

bmw e60

Hectopat
Tıptan YTÜ makine mühendisliğine yatay geçiş yapılır mı? Nasıl yapılır? Şartları nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapabilirsin. Şartı, yerleştiğin seneki puanının yetiyor olması

Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapabilirsin. Şartı, yerleştiğin seneki puanının yetiyor olması
Bu sene 20k ile tıpa gittim diyelim, ama YTÜ makine 24k ile kapattı. Seneye geçiş yapabilir miyim? Kontenjanı falan yok mu ya da tıp ortalamamın iyi olması falan gerekmiyor mu?

Bu sene 20k ile tıpa gittim diyelim, ama YTÜ makine 24K ile kapattı. Seneye geçiş yapabilir miyim? Kontenjanı falan yok mu ya da tıp ortalamamın iyi olması falan gerekmiyor mu?

Tıp ortalamanın hiçbir etkisi yok. Bölümün %30'u kadar kontenjan oluyor. Bu kontenjan gerçekte hiçbir zaman dolmaz. Çünkü o kadar başvuru olmuyor.

Tıp ortalamanın hiçbir etkisi yok. Bölümün %30'u kadar kontenjan oluyor. Bu kontenjan gerçekte hiçbir zaman dolmaz. Çünkü o kadar başvuru olmuyor.
Peki mesela bu sene sıralamam 20k olsun ve bölüm 24k ile kapatmış olsun, tıbbın 1.senesinin sonunda geçiş istediğim zaman 19k ile kapatsa benim tercih yaptığım zamanın sıralamasına mı bakıyor yoksa o anınkine mi?

Senin tercih yaptığın zaman önemli. İsterse 5 yıl geçsin aradan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…