Tırcılık nasıldır?

762016

Picopat
Merhaba, denizde çalışıp para biriktirip kendi tırımı almayı düşünüyorum. 1 tırla değil 10 tane tırla girmeyi düşünüyorum. 1 tanesinde kendim çalışıp, diğer 9'unu işletme gibi düşünceler içerisindeyim.
Aslında Türkiye'de kalma gibi bir niyetim yok fakat yurt dışında bu işler nasıl oluyor bilmiyorum. Aslında Türkiye'de nasıl olduğunu da pek bildiğim söylenemez.
Açıkçası yalnızlık konusunda sıkıntım yok. Zaten denizlerde uzun süre çalışmayı düşünüyorum. Bir yaştan sonra karaya ayak basmak ve aile kurmak istediğim için tırcılık mantıklı geliyor açıkçası. Denizlerde belki 6 ayda 1 ay ailenin yanında olabilecekken, tırdayken ayda hiç yoksa 2 - 3 gün gene ailemin yanında olurum diye düşünüyorum.
Aslında bunları düşünmek ve planlamak için çok erken biliyorum fakat şu anda yapacağım planlar vereceğim kararları, dolayısıyla geleceğimi etkileyeceği için her şeyi ince ince düşünmek istiyorum. Şimdi sorularıma geçmek istiyorum;
1 tırdan şoför maaşını vesaire düştükten sonra cebime ne kadar kalır? Bu tırlar yatmadan düzenli olarak iş bulabilir miyim?
Bu 2 soru aslında benim için hayati önem taşıyor. Bu 2 sorunun cevabı geleceğimi tamamen değiştirmeme sebep olabilir.
Cevap veren hocalarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Herkese iyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğerleri hakkında pek fikrim yok ama yurt dışı olanağı var birçok arkadaşımın babası ve ailesi bu şekilde yurt dışına gitti.
Hocam ben zaten denizcilikle de gidebilirim. Yurt dışına gitmek için tırcılık istemiyorum. Yurt dışına gidersem, yurt dışında bu mesleği yapabilirmiyim onu bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı