Tırnak batması nasıl geçer?

bur4karsln

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2 yıl önce yine böyle bir durum olmuştu sonra 4 gün sonra uzadı ve kendiliğinden geçti. O zaman yine tırnağı yanlara doğru derin kesmiştim. Şimdi aynısı yine oldu dün tırnağımı derin kesdim sonra yine aynı şekilde hafif kızarık. Normal dururken acımıyor bastırınca acıyor. Ufak bir şey gibi görünüyor. Sizce tekrar kendiliğinden geçer mi? Yani tırnak uzadıkça düz kessem uzadıkça düz kessem düzelir mi? Veya nasıl düzelir önerisi olan var mı?

Merhaba, 2 yıl önce yine böyle bir durum olmuştu sonra 4 gün sonra uzadı ve kendiliğinden geçti. O zaman yine tırnağı yanlara doğru derin kesmiştim. Şimdi aynısı yine oldu dün tırnağımı derin kesdim sonra yine aynı şekilde hafif kızarık. Normal dururken acımıyor bastırınca acıyor. Ufak bir şey gibi görünüyor. Sizce tekrar kendiliğinden geçer mi? Yani tırnak uzadıkça düz kessem uzadıkça düz kessem düzelir mi? Veya nasıl düzelir önerisi olan var mı?
Yanları da kestiğiniz için tırnak yanlara girip derinlere de iner. O yüzden bu videolarda da gösteriliyor zaten. Tırnağınızın yanlarını almanıza gerek yok. Düz kesin. Bana da öyle olmuştu çok can yakıyor.

İltihap kaptıysa git fucidin al sür. Etten dışarı çıkınca tırnak altına pamuk koy uzarken içeri girmesin. Uzayınca da keserken yanları uzun bırak biraz içeri gömülmesin.
Yani şuan yapılacak birşey yok değil mi çünkü o kısım çok kısa yani ele gelmiyor tutamıyorum. Dediğiniz gibi uzayınca umarım kendiliğinden geçer ama geçmezse artık kaldırıp altına pamuk koyarım değmez. Peki o ne kadar süre kalacak orda?

Yani şuan yapılacak birşey yok değil mi çünkü o kısım çok kısa yani ele gelmiyor tutamıyorum. Dediğiniz gibi uzayınca umarım kendiliğinden geçer ama geçmezse artık kaldırıp altına pamuk koyarım değmez. Peki o ne kadar süre kalacak orda?
Çok acıyorsa, kızardıysa kremi al sür iltihaplanmış olabilir. Çıkartabiliyorsan tırnak makasının ucu ile tırnağı etten kurtarmaya çalış. Uzayınca alırsın pamuğu. Zamanla geçer çok takma.

Ilginc ama YouTube deli gibi beğeni alan bir yontem vardi. Bicakla tirnagi kazımak. Orta kısmı hafifçe kaziyarak yanlanlarda ki baskinin azaldigini ve daha saglikli uzama gerceklestigini söylüyordu defalarca tırnağı çektirdiğini soyleyen bir abimiz.

Ilginc ama YouTube deli gibi beğeni alan bir yontem vardi. Bicakla tirnagi kazımak. Orta kısmı hafifçe kaziyarak yanlanlarda ki baskinin azaldigini ve daha saglikli uzama gerceklestigini söylüyordu defalarca tırnağı çektirdiğini soyleyen bir abimiz.

Daha ayrıntılı anlatır mısın veya YouTube videosu varsa atar misin?

Daha ayrıntılı anlatır mısın veya YouTube videosu varsa atar misin?

Yorumlar genel olarak çok olumlu, kendim denemedim bu arada.

Video linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Cozum olarak isaretleyebilirisin ise yararsa🫡)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı