Tırnak batması tedavisi acıtır mı?

erenkcbs1

Centipat
Daha fazla  
Selam. Yaklaşık 1 ay falan oldu. Genel cerrah bakalım dedi. Tırnak çekme işlemi nasıl oluyor? acıtıyor mu? sonraki süreçte ağrı sızı oluyor mu? cevaplarsanız sevinirim.

Ben Japonya'dayim bana da Ekim ayinin sonu gibi sag ayagimin bas parmaginda boyle tirnak batmasi olusmustu. 2-3 kere evin yanindaki saglik ocagi gibi bir yere gitmistim orada yapmislardi tirnak cekme islemini. Tirnaginizin o batan tarafini yada tamamini sokup cikartiyorlar. Eger tirnak kokune fenol uygulanirsa o kesilen tirnak bir daha geri uzayip cikmaz. Dedigim gibi basta evimin yanindaki hastaneye gittim ama orada tirnak cekme islemi sirasinda anestezi yapmamislardi ve her ay boyle geleceksin artik yapacak bir sey yok demislerdi. Acitiyor ama oyle dayanilmayacak bir sey degil. Ayak kasinizi bir kac saniye araliklarla sikarsaniz ve telefondan Instagram bakarak falan dikkatinizi dagitirsaniz o aci size cok da koymaz. En sonunda 1 ay once falan daha buyuk bir klinige gittim orada anestezi yaparak tirnagin o batan sag tarafini 1 mm kadar neredeyse kokune kadar kestiler. Kesilen yer yarim uzadi, yine 1-2 aya kadar tam uzayip normale donmus olur. Ama o sirada yine yeniden batma ihtimali var. Eger batarsa yine kokune kadar kesip ek olarak tirnak kokune fenol uygulayacaklar boylece o batan yer kesip alindiktan sonra bir daha geri uzamayacak ve batmayacak.

Iyilesme surecinde ilk gun ozellikle o tirnak cekme sonrasi parmak zonkluyor, tum kan akisini hissediyorsunuz adeta ama ertesi gun alisiyorsunuz. Yurumek biraz zorlayabiliyor benim doktorum ayagini yuksek tutarak otur veya uzan demisti. Tirnak cektikten sonraki gunde de dus alabilecegimi soylemisti. Buyuk ihtimal tirnaginiz batinca bir iltihaplanma gibi bir seyler olmustur duruma gore doktor tirnaga engel olan etinizi kesebilir. Eger kanarsa ve doktor sararsa yarayi duzenli olarak sargiyi degistirip parmagi dezenfekte etmenizi isteyebilir, benden istemisti. Pansuman ile dezenfekte edip Ingilizcesi "Sugar Paste Ointment" olan bir kremi surup ustune yara bandi yapistirmami istemisti. Doktorun sardigi bez yaraya yapismissa ertesi gun banyoya girin, yumusayip cikiyor o.

Anestezi falan acıtıyor mu ve kaç günde tam olarak iyileşiyor acaba?

Anestezi falan acıtıyor mu ve kaç günde tam olarak iyileşiyor acaba?
Anestezi parmak ucuna igne ile yapildi bana. Biraz bir cimdikleme gibi bir his oluyor, bir seyin girip ciktigini az biraz hissediyorsunuz hemen sonra uyusmaya basliyor zaten. Simdi Turkiye'de nasildir bilmem ama bizim burada anesteziyi 4-5 kere ust uste yaptilar yanlis hatirlamiyorsam. Her anesteziden sonra bir kac dakika parmagi evirip ceviriyorlar daha sonra anestezi yapilan bolgenin etrafina dokunarak falan aciyip acimadigini soruyorlar. Aciyor dedigimde hexmen o bolgeye bir igne daha vuruyorlar ve o sekilde devam ediyorlar. Parmagin tam uyusup aciyi hissedemediginizi soyleyene kadar azar azar vuruyorlar anesteziyi.

Iyilesmesi de bende 1 hafta gibi surdu yanlis hatirlamiyorsam. Yukarida da dedigim gibi "Sugar Paste Ointment" denen sey var, yaralarin hizlica iyilesmesine yardimci olan bir krem. Onu her gun 2 kere yarami temizleyip surmemi soylediler ve 1 haftaya yara tamamen kapandi. 1 bucuk hafta icinde de yara kabugu zamanla dustu gitti. Simdi de kestikleri tirnak parmagimin yarisina kadar uzamis, yine batacak gibi duruyor etim baya yatmis tirnagin onune. Batarsa daha kotu hale gelmeden direkt gidip o kokunden aldiracagim tirnagi.

Anladım hocam. Sağolun geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…