Tirx marka RAM alınır mı?

O RAM alınmaz 1600 MHz alsın daha iyi olur 1333 MHz daha düşük hızlı olur (tabii o elindeki 2 GB Ti bence çıkarsın takmadım hiç) ekstra bir performans sağlamaz 2 GB RAM.

O RAM alınmaz 1600 MHz alsın daha iyi olur 1333 MHz daha düşük hızlı olur (tabii o elindeki 2 GB Ti bence çıkarsın takmadım hiç) ekstra bir performans sağlamaz 2 GB RAM.
Yani dual channel diyecektim ama 2+2 dual channel geri kalanı tek kanal çalışıyormuş sanırım. 1600MHz alınsa da o RAM diğerine göre eşitlenir diye tahmin ediyorum eski anakartlarda bu durum nasıl bilemem.

Yani Dual Channel diyecektim ama 2+2 Dual Channel geri kalanı tek kanal çalışıyormuş sanırım. 1600MHz alınsa da o RAM diğerine göre eşitlenir diye tahmin ediyorum eski anakartlarda bu durum nasıl bilemem.

Eski anakartta tam bilmiyorum ama tekli de olsa çoklu da olsa o sistemde performans değişmez.

Eski anakartta tam bilmiyorum ama tekli de olsa çoklu da olsa o sistemde performans değişmez.
Bu üründen 2 tane sipariş etsem peki bir sorun olur mu? Zaten anakartım da 1333mhz destekliyormuş en fazla. Cevabınıza göre hemen sipariş edeceğim.

Pardon atmışsın zaten kusura bakma.
Fan ye göre değişir aslında eğer 200 fan ise 1600MHz RAM alınabilir. Ama 166 FSB falan ise (işlemcide yazar) ona göre alın derim

İşlemci modeli neydi bu anakartlar da işlemciye göre fsb destekliyor.

İ5 3570. 1600MHz Uyumlu mu hocam
@Esdeath.xyz

Son düzenleme:
Merhaba.
Başlangıçta bende marka diyerek Kingston ram satın almıştım. Yazılım işiyle uğraştığımız için sektörün içindeyiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki E-Ticaret platformlarındaki özellikle Kingston marka ramlerin abartısız %95'i sahtedir. Filigranına kadar benzetiyorlar ama anlamak benim açımdan zor olmadı. Bilmeyen açısından çok zor.
Sahte olduğunu anladığımda ürünü iade ettim. Etiketi zarar görürse normalde iade almama hakları var ama ramin sahte olduğunu söyleyince iade aldılar. illa orijinalini alacaksanız mediamark vatan gibi yerlerde oluyor oda 2 katından fazla pahalı. Tercih meselesi. Zaten bu fiyat farkı ürünün orijinalliği konusunda ipuçları veriyor.

Sonrasında Tirx Marka ram aldım satın aldım. Başlangıçta endişelerim olsa da ürünü inceleyince daha netleşti. hatta satıcı ile de görüştüm. Ürünü detaylı incelediğimde Kingston ramle hiçbir farkı yok. Çipleri yazılımla okuduğunuzda Kingston markası görüntülendi. Yurtiçinde 5 yıl garanti veriyorlar. Garantilik bir durum olmadı 4 aydır sorunsuz kullanıyorum. Tabi buda tercih meselesi. Benim tercihim bu oldu.

Bu alanda uzman görüşü olarak faydalı olabileceğini düşündüğüm birkaç bilgiyi de paylaşmak isterim.
Bizim Türk forumlarında oldukça fazla kirli bilgi var maalesef. Bilgi sahibi olanda, olmayanda bir yorum yapıyor. Bizim milletin kanayan yarası. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Verdiğim örnekle çok alakalı olmasa da bir kardeşimiz "RAM'leri aynı al. Farklı değerlerde alırsan uyumluluk sorunu yaşayabilirsin." demiş. Arkadaş sanıyorum doğru şekilde düşünüp yazmış ama okuyan farklı yorumlayabiliyor. Arkadaş, aynı teknik özelliğe göre demek istemiş ama bu metni okuyan kişi farklı algılayıp kendi ramini çıkarıyor parti numarasına kadar aynı rami arıyor. Hem bulamıyor hem boş yere zaman kaybediyor. Ramleri aynı teknik özellikte almak gerek. Birde aynı CL değeri olmasında fayda var. Markası dahi önemli değil. Ramlerde önemli olan çiplerdir. Dünyanın en iyi çip üreticileri Sk Hynix, Micron, Elphida, Nanya, PowerChip, Micron ve Samsung'dur. Bu çiplerin hepsi birbiriyle uyumlu çalışabilir ve bu çiplere sahip tüm ramler garantiliyse satın alınabilir. Hatta kingston da bir çip üreticisi değildir. ram üreticisidir. resmi sitelerinde de bunu yazarlar ve çipleri satın aldıkları üreticileri açıklarlar. Burada görebilirsiniz. DRAM SAĞLAYICILARI
Ama şunu da belirtmekte fayda var. Bazı notebooklar sadece belirli çiplerle çalışır. Bunu da ya satın aldığınız yere sorup yada bilgisayarınıza ait üreticinin müşteri desteğinden öğrenebilirsiniz. Not: Bazı üreticiler sadece kendi ürünlerini satmak için sizi yanlış yönlendirebilir daha pahalı ürünleri önerebilirler. Desteklenen ramin Teknik özelliğini öğrenmeniz işinize yarar ve buna göre alternatif markalardan satın alıp daha az para ödersiniz.
Okuyanlara umarım faydalı olmuştur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…