Titanseat Throne koltuk alınır mı?

Dostlar ben de koltuğumu değiştirmek istediğim için bir arayışa girdim. Hem sorularımı yazacağım hem de mevcut tecrübelerimi paylaşacağım ki arayışta olanlar faydalansın.

Esasen oyuncu koltuklarının çok kaba olduğunun ve kaliteli ofis koltuklarının daha verimli olduğunun farkındayım fakat uzun saatler oturduğum ve yayılmayı ya da bağdaş kurmayı vs. sevdiğim için oyuncu koltuğu almam gerekiyor. Muhtemelen sürekli oturmak zorunda kalmasaydım kar ofis ya da IKEA ürünlerinden tercih ederdim.

Yaklaşık 5 yıl kadar önce XPrime king Fabric modelini satın almıştım. İlk günden cortlayınca alıp götürdüm. Mekanizmayı değiştirdiler fakat bir çözüm olduğunu söyleyemem. Multi tilt mekanizma yapısı gereği fazla gürültülü çalışıyor. Bu ilk günden itibaren bu şekildeydi. Kısa tekerlekler hiçbir zaman kusursuz çalışmadı. Genellikle sürterek kaydırdım koltuğu ve zamanla da arttı bu durum. Koltuk sağa sola ve ileri geri sallanıyor. Bazı hareketlerde de fazla ses yapıyordu. Geriye yatırdığımız mandal "Tak!" diye dişlisine oturuyordu. Fakat tüm bunların yanında sırtı ve oturma alanı bana göre çok rahattı. Bir kıyas yapacak olursam Hawk Fab modelini bir süre kullandım oturma alanı çok rahatsız ediciydi ve ağrılıydı.
Uzun kullanım neticesinde kumaş alanlar ilk günkü gibi duruyor, oturma alanındaki deride çatlamalar var. Sırt kısmı bence ilk günkü gibi. Ayrıca oturma alanı dışarıdan bakınca görünmese de kalçaların bazen süngerin altındaki plakaya değdiğini hissettiriyor.
Açıkçası kalıp olarak memnun olduğum için bu koltuğun mekanizmasını vs değiştirip oturma alanını da yeni süngerle tadilat ettirerek kullanmayı isterdim ama böyle bir imkan yaşadığım yerde yok maalesef. Ek eleştirilerim de yastık konuları. Yastıklar iyi onda bir problem yok fakat kişiye göre değişecek bir konu olsa da baş yastığının konumu dik oturmadığım takdirde rahatsız ediyor ve bu konum değiştirilemiyor maalesef. Bel yastığı çok konforlu olsa da alt boşluktan arkaya kaymalar yapabiliyor, dikey konumlandırılmış IP'ler bunu engellemiyor. Ayrıca da koltuğu alt takımdan ayırmak çok zor. Çekerek ve kasarak ya da çekiçle belirli bir noktaya vurarak ayırıyorlar ama ben beceremedim.
Bu konuda ki en büyük eleştirim firmaya olacaktır. Kolçaklar kalite kalite değişiyor ve bu kolçaklar 2 kere kırıldı. Fazla şikayet gelmiş olacak ki firma sahibi olan yani videolarda gördüğünüz arkadaş kolçakların dirsek dayamak için olduğunu ve yüklenmememiz gerektiğinden bahsediyor. Bu çok saçma bir şey. Kolçak dediğin şeye oturup kalkarken de yüklenirsin. Günlük kullanım nasıl gerektiriyorsa öyle kullanırsın. Üstünde tepinmediğin anormal hareketler yapmadığın sürece bu kullanım hatası olarak görülemez. Ki kendileri kolçakların garanti kapsamında olmadığını falan belirtiyorlar kanunen nizami olmasa da. İlk kolçağım kırıldığında ücretle satın aldım fakat 3 gün içinde tekrar kırılınca şikayetimi dile getirdim ve bir kereye mahsus değiştireceklerini söylediler. Açıkçası bu anlayışlarından sebep kendilerini bir daha tercih etmeyi düşünmüyorum. YouTube'daki övgü dolu içeriklere de gülüyorum. Ben bu koltukların üretim yerlerini ve nasıl üretildiklerini gördüm. Sırt kısmı metal bir iskelete sünger basılmak suretiyle üretiliyor. Oturma alanında bildiğim kadarıyla bir iskelet yok. Alt kısmında sunta gibi bir şey kullanılmış. Uzun kullanım neticesinde bu suntada yamulma oldu.
Yani uzun lafın kısası alt plaka yani mekanizmanın yerleştirileceği alan mutlaka çelik olmalı.

xDrive Altay profesyonel olarak geçen güncel versiyonu satın almıştım. Koltuğun kalitesine, tasarımına ve kullanılan materyallere bayıldım fakat birkaç kusurdan sonra iade etmek durumunda kaldım. Suni deri doku olarak iyi hissettirse de ince ve kolay deforme oluyor. Sırt kısmındaki katman sabit değil yerinden ayrılabilen bir yapıda. Bence yandan çevirmeli destek kısmı kullanışlı değil. Kafa yastığı sabit ve dişlilerde kaydırarak hareket ettiriliyor. Manyetik olsa daha iyi olurdu. Her şeye okeydim de montaj sırasında sırt kısmı yamuk durdu. Ya delikler nizami açılmadı ya da düşük bir ihtimal de olsa biz beceremedik. Bence bu tarz demonte ürünlerin daha pratik montaj dizaynları olmalı. Mesela kızaklı bir sistem olsa cuk oturur ve vidaları sıkarız iş biter. Bir de o plastik kapaklar falan inceleme videolarında bile görüyorum; doğru düzgün oturtulmuyor.
XDrive'ın diğer modellerine bakıyorum bir yerini beğensem diğer şey eksik kalıyor. Özelleştirme opsiyonu yok yani şunu çıkar bunu tak diyemiyoruz.
Zio'da bu seçenek olsa da tek modele yoğunlaşmışlar ve sonuç çok pahalı oluyor. Tasarım ürünlerde de mekanizma olarak multi tilt tercih edilmiş görünüyor. O da bana uymuyor.
Arada kaldığım modelleri sona eklerim.

Şimdi gelelim Memory foam meselesine. Hawk Future Pro serisinde akıllı sünger kullandığından bahsetmiş. Eğer bu HR olarak geçen süngerse gayet ideal fakat Memory foam ise bu konuda yaptığım araştırmalar neticesinde şu sonuca vardım:

Uzun saatler kullanım ve uzun ömürlü dayanıklılık için HR süngerler daha kullanışlı.
Memory foam yapısı gereği ısıyı daha fazla tutar ve her ne kadar ilk oturumda sert gelse de zamanla ve kullanımla beraber şeklinde bozulmalar HR süngerlere göre daha çok olacaktır.
Bu durumda ana sünger HR sünger olmalı üstünde birkaç cm Memory foam sünger uygulanabilir. Komple Memory foam olması bir dezavantaj gibi duruyor. Fakat bu bilgiler teorik olarak böyle. Kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.

Titanseat'e denk geldiğimde direkt aklıma Hawk geldi. Site tasarımları, ürün kalıpları, kumaşları, renkleri falan yüksek oranda aynı. Yan marka ya da alt marka olabilir diye sordum ama alakamız yok dediler. Ben inanmadım ama beyanı kabul etmek lazım.
Çelik ayak, silikon tekerlek, yarasa mekanizma gibi seçenekler standart olarak geliyor bunlar okey. Ve fiyat olarak da yeni bir girişim olduklarından uygun kabul edilebilir. Çünkü throne modeli kalıp olarak neredeyse future Pro kadar. Her şey içime sindi fakat iki konuya takıldım.
Yukarıda bahsettiğim Memory foam meselesi kalıplı kullanıcılara uzun saatler sonunda ne hissetiriyor? Diğer konu da oturma alanının alt kısmı yani mekanizma bağlantısının yapıldığı kısım ahşap mı, yoksa çelik mi? Eğer çelik değilse Titanseat konusu benim için kapanır.

Arada kaldığım modeller:

Dostlar ben de koltuğumu değiştirmek istediğim için bir arayışa girdim. Hem sorularımı yazacağım hem de mevcut tecrübelerimi paylaşacağım ki arayışta olanlar faydalansın.

Esasen oyuncu koltuklarının çok kaba olduğunun ve kaliteli ofis koltuklarının daha verimli olduğunun farkındayım fakat uzun saatler oturduğum ve yayılmayı ya da bağdaş kurmayı vs. sevdiğim için oyuncu koltuğu almam gerekiyor. Muhtemelen sürekli oturmak zorunda kalmasaydım kar ofis ya da IKEA ürünlerinden tercih ederdim.

Yaklaşık 5 yıl kadar önce XPrime king Fabric modelini satın almıştım. İlk günden cortlayınca alıp götürdüm. Mekanizmayı değiştirdiler fakat bir çözüm olduğunu söyleyemem. Multi tilt mekanizma yapısı gereği fazla gürültülü çalışıyor. Bu ilk günden itibaren bu şekildeydi. Kısa tekerlekler hiçbir zaman kusursuz çalışmadı. Genellikle sürterek kaydırdım koltuğu ve zamanla da arttı bu durum. Koltuk sağa sola ve ileri geri sallanıyor. Bazı hareketlerde de fazla ses yapıyordu. Geriye yatırdığımız mandal "tak!" diye dişlisine oturuyordu. Fakat tüm bunların yanında sırtı ve oturma alanı bana göre çok rahattı. Bir kıyas yapacak olursam Hawk Fab modelini bir süre kullandım oturma alanı çok rahatsız ediciydi ve ağrılıydı.
Uzun kullanım neticesinde kumaş alanlar ilk günkü gibi duruyor, oturma alanındaki deride çatlamalar var. Sırt kısmı bence ilk günkü gibi. Ayrıca oturma alanı dışarıdan bakınca görünmese de kalçaların bazen süngerin altındaki plakaya değdiğini hissettiriyor.
Açıkçası kalıp olarak memnun olduğum için bu koltuğun mekanizmasını vs değiştirip oturma alanını da yeni süngerle tadilat ettirerek kullanmayı isterdim ama böyle bir imkan yaşadığım yerde yok maalesef. Ek eleştirilerim de yastık konuları. Yastıklar iyi onda bir problem yok fakat kişiye göre değişecek bir konu olsa da baş yastığının konumu dik oturmadığım takdirde rahatsız ediyor ve bu konum değiştirilemiyor maalesef. Bel yastığı çok konforlu olsa da alt boşluktan arkaya kaymalar yapabiliyor, dikey konumlandırılmış IP'ler bunu engellemiyor. Ayrıca da koltuğu alt takımdan ayırmak çok zor. Çekerek ve kasarak ya da çekiçle belirli bir noktaya vurarak ayırıyorlar ama ben beceremedim.
Bu konuda ki en büyük eleştirim firmaya olacaktır. Kolçaklar kalite kalite değişiyor ve bu kolçaklar 2 kere kırıldı. Fazla şikayet gelmiş olacak ki firma sahibi olan yani videolarda gördüğünüz arkadaş kolçakların dirsek dayamak için olduğunu ve yüklenmememiz gerektiğinden bahsediyor. Bu çok saçma bir şey. Kolçak dediğin şeye oturup kalkarken de yüklenirsin. Günlük kullanım nasıl gerektiriyorsa öyle kullanırsın. Üstünde tepinmediğin anormal hareketler yapmadığın sürece bu kullanım hatası olarak görülemez. Ki kendileri kolçakların garanti kapsamında olmadığını falan belirtiyorlar kanunen nizami olmasa da. İlk kolçağım kırıldığında ücretle satın aldım fakat 3 gün içinde tekrar kırılınca şikayetimi dile getirdim ve bir kereye mahsus değiştireceklerini söylediler. Açıkçası bu anlayışlarından sebep kendilerini bir daha tercih etmeyi düşünmüyorum. YouTube'daki övgü dolu içeriklere de gülüyorum. Ben bu koltukların üretim yerlerini ve nasıl üretildiklerini gördüm. Sırt kısmı metal bir iskelete sünger basılmak suretiyle üretiliyor. Oturma alanında bildiğim kadarıyla bir iskelet yok. Alt kısmında sunta gibi bir şey kullanılmış. Uzun kullanım neticesinde bu suntada yamulma oldu.
Yani uzun lafın kısası alt plaka yani mekanizmanın yerleştirileceği alan mutlaka çelik olmalı.

xDrive Altay profesyonel olarak geçen güncel versiyonu satın almıştım. Koltuğun kalitesine, tasarımına ve kullanılan materyallere bayıldım fakat birkaç kusurdan sonra iade etmek durumunda kaldım. Suni deri doku olarak iyi hissettirse de ince ve kolay deforme oluyor. Sırt kısmındaki katman sabit değil yerinden ayrılabilen bir yapıda. Bence yandan çevirmeli destek kısmı kullanışlı değil. Kafa yastığı sabit ve dişlilerde kaydırarak hareket ettiriliyor. Manyetik olsa daha iyi olurdu. Her şeye okeydim de montaj sırasında sırt kısmı yamuk durdu. Ya delikler nizami açılmadı ya da düşük bir ihtimal de olsa biz beceremedik. Bence bu tarz demonte ürünlerin daha pratik montaj dizaynları olmalı. Mesela kızaklı bir sistem olsa cuk oturur ve vidaları sıkarız iş biter. Bir de o plastik kapaklar falan inceleme videolarında bile görüyorum; doğru düzgün oturtulmuyor.
XDrive'ın diğer modellerine bakıyorum bir yerini beğensem diğer şey eksik kalıyor. Özelleştirme opsiyonu yok yani şunu çıkar bunu tak diyemiyoruz.
Zio'da bu seçenek olsa da tek modele yoğunlaşmışlar ve sonuç çok pahalı oluyor. Tasarım ürünlerde de mekanizma olarak multi tilt tercih edilmiş görünüyor. O da bana uymuyor.
Arada kaldığım modelleri sona eklerim.

Şimdi gelelim Memory foam meselesine. Hawk Future Pro serisinde akıllı sünger kullandığından bahsetmiş. Eğer bu hr olarak geçen süngerse gayet ideal fakat Memory foam ise bu konuda yaptığım araştırmalar neticesinde şu sonuca vardım:

Uzun saatler kullanım ve uzun ömürlü dayanıklılık için hr süngerler daha kullanışlı.
Memory foam yapısı gereği ısıyı daha fazla tutar ve her ne kadar ilk oturumda sert gelse de zamanla ve kullanımla beraber şeklinde bozulmalar hr süngerlere göre daha çok olacaktır.
Bu durumda ana sünger hr sünger olmalı üstünde birkaç cm Memory foam sünger uygulanabilir. Komple Memory foam olması bir dezavantaj gibi duruyor. Fakat bu bilgiler teorik olarak böyle. Kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.

Titanseat'e denk geldiğimde direkt aklıma Hawk geldi. Site tasarımları, ürün kalıpları, kumaşları, renkleri falan yüksek oranda aynı. Yan marka ya da alt marka olabilir diye sordum ama alakamız yok dediler. Ben inanmadım ama beyanı kabul etmek lazım.
Çelik ayak, silikon tekerlek, yarasa mekanizma gibi seçenekler standart olarak geliyor bunlar okey. Ve fiyat olarak da yeni bir girişim olduklarından uygun kabul edilebilir. Çünkü throne modeli kalıp olarak neredeyse future Pro kadar. Her şey içime sindi fakat iki konuya takıldım.
Yukarıda bahsettiğim Memory foam meselesi kalıplı kullanıcılara uzun saatler sonunda ne hissetiriyor? Diğer konu da oturma alanının alt kısmı yani mekanizma bağlantısının yapıldığı kısım ahşap mı, yoksa çelik mi? Eğer çelik değilse titanseat konusu benim için kapanır.

Arada kaldığım modeller:

Titanseat kullanıyorum alt kısmın çelik olduğunu söylediler. Bütün sistem çelikmiş. Bu arada 1 hafta sonra oturma kısmı bayağı yumuşadı. Zayıf kullanıcılar o sertliği almaz ama ağır kişiler yumuşadığı için sertliği alır. Bu arada sünger oturma yerinizin şeklini alıyor ve çok az payla öyle kalıyor.

Titanseat kullanıyorum alt kısmın çelik olduğunu söylediler. Bütün sistem çelikmiş. Bu arada 1 hafta sonra oturma kısmı bayağı yumuşadı. Zayıf kullanıcılar o sertliği almaz ama ağır kişiler yumuşadığı için sertliği alır. Bu arada sünger oturma yerinizin şeklini alıyor ve çok az payla öyle kalıyor.
Hocam 1 haftada bu duruma geldiyse muhtemelen uzun vadede çok dayanmayacaktır ki bu teorik bilgilerle de uyuşuyor. On numara koltuk yapmışlar keşke HR sünger ya da ek olarak memory yapsalarmış.
Başka bir yorumda biri alt kısmın çelik olmadığını söylemiş. Siz gözünüzle çelik olduğunu gördünüz mü?
Bir de oturma y da sırt kısmında potlaşmalar oluyor mu?

Hocam 1 haftada bu duruma geldiyse muhtemelen uzun vadede çok dayanmayacaktır ki bu teorik bilgilerle de uyuşuyor. On numara koltuk yapmışlar keşke hr sünger ya da ek olarak Memory yapsalarmış.
Başka bir yorumda biri alt kısmın çelik olmadığını söylemiş. Siz gözünüzle çelik olduğunu gördünüz mü?
Bir de oturma y da sırt kısmında potlaşmalar oluyor mu?

Alt kısmında kumaş var bağlantı yerleri gözükmüyor o yüzden "çelik" sözlerine güvenmek zorundayız. Potlaşma olmadı kumaş bayağı gergin. İlk defa yarasa mekanizma koltuk kullanıyorum şu 2,3 CM sabitken bile öne geri yatma payına hala alışamadım ama. Oturduğun yer bildiğin oturma şeklini alıyor ve öyle kalıyor geceden sabaha eski haline dönüyor gibi.

Ben 4,5 sene xDrive kasırga kullandım en son o da çökmüştü ama o koltuk bayağı rahattı. Throne, kasırga kadar geniş değil bu arada.

Ayrıca bana kol padlerini hediye olarak gönderdiler. 4D kolçaklar az da olsa sallanıyor ama bu genel bir durum bütün koltuklar bu kolçağı kullanıyor.

Oturma süngerine de başka katman olup olmadığını sormuştum bana kesinlikle çökme yapmayacağını söylediler ama uzun saat oturunca çok fazla şekil alıyor :) belki süngerin yapısı böyledir. 65dn olduğunu söylediler. Hawk da bu 60dn diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00