İlk öncelikle TL nedir onu bir cevaplayalım.
TL, ru.mc.org adlı bir sitenin korsan Minecraft Launcher'ıdır, kendisi ilk zamanlarda sadece Rusça idi ve az sürüm barındırıyordu. ru.minecraft.org'la anlaşmaları bozulduktan sonra TL kendini geliştirmeye başladı. Daha çok sürüm, OptiFine sürümleri (Minecraft modu *gibi*) barındırmakta ve korsan sunucularda Skin gösterme gibi özellikleri, kolay kullanımı ve birçok dil desteğiyle oldukça tutmuştu. Ama unutmayın Minecraft'ın orijinal Launcher'i daha güvenilirdir ve yasaldır! Korsan kullanmayın, sebebini aşağıda açıklayacağım.
 TLauncher virüslü mü?
1-) Java'yı kendi sitesinden indiriyor!
Java'yı kendi sitesinden indirmesi sakıncalı değildir, tabii ki de ölçüsü olursa, nedir bu ölçü?
Ölçüden kast ettiğim ve "Java'yı modlamışlar" iddiası. Bunu öne atan yabancı kanal bunu öyle güzel çarpıtmıştı ki. Java orada modlu değildi ve kendi sitesinden indirmesinin de bir SEBEBİ vardı. Eğer biraz oynadıysanız veya gördüyseniz Minecraft kitlesinin bir bölümü çocuklar oluşturuyor, bu Launcher'i indiren bir çocuk Java'nın orijinal sitesinde nasıl istediğini bulabilir ki? Bunun için daha rahat bir site yapıp onunda linkini koymuşlar. Peki nereden biliyoruz biz modlu olmadığını, arkadaşlar Oracle'nin eli armut mu topluyor? Telif haklarını kullanırlardı.
2-) Antivirüsleri engelliyor mu?
Bu aslında yine bir çarpıtma, bazı programlar bilirsiniz ki antivirüsle çalışmaz. Çünkü antivirüsler dijital imzası olmayan veya korsan programlar gördüklerinde bunları engellemeye çalışır. Zamanında TLauncher'da böyle sıkıntılar yaşamış ki bir sorun olduğunda (Antivirüs'ü kapatıp denemeye çalışın) diye İngilizce bir uyarı veriyor. O kanalın (Türkçe olan ve Y ile başlayan) gösterdiği kodlar ise bunlar.
3-) Mining yapıyor!
Bunu demelerinin sebebi ise genelde (bizim sistemimizi biliyor) gibi şeylerdir. Arkadaşlar orijinal Launcher'da da sizden izin ister ve ona göre optimizasyon yapmaya çalışır. Üstelik F3 tuşuna bastığınızda sağ üstte sistem bilgilerinizi size gösterir.
Bu Mining yaptığı anlamına gelmez, hatta orijinal Launcher ve TL'i karşılaştırın, aynı şeyleri yaptığınızda 10 FPS fark olur (o da el kayması, işlemler, seed farklılıkları). Üstelik orijinal bazen düşer TL yükselir. (Ama Launcher oyun açıkken MB olarak RAM harcıyor) bir programın çalışması için zaten bu gerekli arkadaşım.
4-) Bilgilerimizi Çalıyor!
Bunun üstünde konuşmak istemiyorum cidden, Launcher açıkken veya singleplayer oyun açıkken görev yöneticisinin ağ kısmında bir MB gidiş geliş görmüyoruz, Online'da bu normal. Bu arada bilgi alımı veya size göre çalımı zaten her uygulama yapmakta, bunlardan kurtulmak istiyorsanız Linux'a geçip hep adınızı gizlemeli ve özgür yazılım kullanmalısınız (bu bilgilerde hangi ürünü konuşuyorsunuz *reklam göstermek amacıyla* bu adamın adı ne ve nerede yaşıyor. Bunlar ihtiyaçları var çünkü reklamlar hakkında bilgi almak zorunda satıcı şirketler ve bilgiyi satanlar). Bundan rahatsız olmanıza gerek yok, izlenmiyorsunuz.
Yani açıkladığımızı varsayıyorum, o kanallar korkunuzdan besleniyor. Bunun başlangıcı bir Reddit postunda başlamıştı ve bunu yapan bir TL çalışanıydı, sonradan yabancı bir kanal videolarını yaptı. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Bir kanal onu bir oynama yapmaksızın Türkçeye çevirdi ve bize sunup aynı etkileşimi aldı. Bunlara inanmayınız! Sizin için tüm iddialara teker teker baktım ve bu haberi yaptım!
Sakın ama sakın bunları söylediğim ve haber gibi yayın aldığım-çürüttüğüm için TL kullanayım demeyin! Korsan büyük bir suç ve emek hırsızlığıdır, eğer Minecraft'ı denemek için indirecekseniz korkmayın ve deneyin, ardından satın alın! Buraya orijinal ve güvenilir Launcher linkini bırkaıyorum: 
Buraya tıkla
Bakın 2. uyarı, korsan kullanmayın!