İyi akşamlar. Oyunun genel olarak TLOU P1 ve TLOU P2 şeklinde iki oyunu var ama araştırmam sonucu 4 tane daha oyun buldum ayrıca başka sitelerde oyunun DLC lerininde olduğunu buldum. Hikayeye göre oynama sırası nedir ve hepsi oynanmalı mı?
The Last of Us: 2013'te çıkan orijinal PS3 versiyonu The Last of Us Remastered: 2014'te çıkan PS4 versiyonu The Last of Us Part II: 2020 The Last of Us Part I: 2022'de çıkan PS5 versiyonu
The Last of Us: 2013'te çıkan orijinal PS3 versiyonu. The Last of Us Remastered: 2014'te çıkan PS4 versiyonu. The Last of Us part ıı: 2020. The Last of Us part ı: 2022'de çıkan PS5 versiyonu.
@Mamistv1 Waifus falan yazmışlar sen naptın ya? Oradakilerin çoğu zaten aynı oyun yenilenmiş verisyonlarını falan yazmışlar. Çok ciddiye alma TLOU Waifus nedir?
Hocam part 1 ve part 2 var. İkisini de PS'de 3'er kere bitirdim akabinde PC'ye indirdim orada da part 1'i bitirip part 2'yi yarıladım. PS gibi kendine çekmiyor PC'de ama o da güzel. Her neyse iki part var sadece. Diğerleri bu iki oyununun içinde aynı hikayenin oynanmayan hikayeleri gibi. İçeriğini söylersem spoiler vermiş olurum o yüzden içerik söylemiyorum.
Part1 oyunu yani TLOU ilk olarak 2013'te çıktı. Daha sonra 2022'de PS5'e uyarlanarak TLOU part1 adıyla çıktı çünkü 2020'de part 2 çıkmıştı.
Part2'nin de Remastered versiyonu 2024'te çıktı.
Bu yüzden şu anda güncel olarak oynayabileceğin 2 tane TLOU oyunu var.
Part1 ve Part2
Yapacağınız sıralama şu;
Part 1 oyununu indirin.
Part 1 oyununun ana hikayesini oynayın.
Left Behind hikayesini oynayın. Ana hikaye bitmeden kesinlikle behind hikayesini oynamayın spoiler yersiniz ve hiç bir şey anlamazsınız. Part 2 remastered oyununu indirin.
Part 2 remastered oyunun ana hikayesini oynayın.
Part 2'de behind hikayesi yok. Onun yerine sürekli oynayabileceğiniz round mücadeleleri var. Eğer oyununuz orjinalse aldığınız puana göre günlük sıralama da alıyorsunuz.