TLOU part 2'de işlemci kullanımı 95leri geçince oyuna drop giriyor

Swinerim

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Yani bilgisayarım darboğaz yapmamakta. i5 12400F işlemci RTX 3060 ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartım neredeyse her zaman %100 kullanılmakta, bundan yana problem yok. Ama işlemci kullanımı diğer oyunlara nazaran oldukça fazla. 60-98 arası giden bir kullanım var ve 98e yaklaştıkça oyunun akıcılığı azalmaya başlıyor. Oyunu Ultra-high arası DLSS qualityde oynuyorum. Bu durum oyunun optimizasyonunun kötü olmasıyla mı alakalı?

Normalde bazı oyunlarda optimizasyon sıkıntıları var fakat TLOU serisi için artık o pekte fazla geçerli değil. İşlemcinizin termal macun yenilemesi veya sisteminizi tozlardan arındırmanız gerekir. Eğer ikisini de yapmadıysanız aylardır ilk öncelikle sistem çok tozlanmış mı bakın. Benim başıma aynı şey Fortnite'ta gelmişti.

Daha dün baştan aşağı temizlettim bilgisayarı.

Daha dün baştan aşağı temizlettim bilgisayarı.
O zaman termal macun değişimi gelmiş olabilir. Onu da yaptıysan virüs bulaşmış olup bileşenlere çok yük binmiş olabilir. Bu arada arkada oyun iniyor veya başka daha ağır işlemler işleniyorsa yine bileşenler çok zorlanabilir. En kolayı Nvidia uygulamasından da tekrar optimize edebilirsin veya kendin manuel daha performans amaçlı ayarlar ayarlattırabilirsin uygulamaya.

Termal macun değişimini de yaptım. Arkada herhangi bir uygulama bilgisayara yük bindirmiyordu ve bilgisayarda yaptığım taramalarda çok uzun zamandır virüs bulunmuyor. Zaten sadece TLOU part 2'de yaşadığım bir sorun.

Yani TLOU part 2 için o zaman demek ki optimizasyon sorunu var. Bir Discord sunucu da TLOU da optimizasyon sıkıntısı ilk oyundaki kadar yok denmişti. Mecbur ayarları düşüreceksin gibime geliyor bana.

Yani TLOU part 2 için o zaman demek ki optimizasyon sorunu var. Bir Discord sunucu da TLOU da optimizasyon sıkıntısı ilk oyundaki kadar yok denmişti. Mecbur ayarları düşüreceksin gibime geliyor bana.

Evet ilk oyunda durumlar daha kötüydü ancak ayarları düşürmek ekran kartına binen yükü azaltacağı için işlemciye daha fazla görev düşecektir. O yüzden ayarları FPS'i düşürüp keyfimi kaçırmayacak kadar yüksek ayarlamaya çalıştım. Sanırım benim işlemcime özel bir durum söz konusu, izlediğim benchmarklar da i5 12400F işlemci kullanımı hep diğerlerine göre daha fazla gözüküyordu.

Doğrudur. İntel işlemcileri de son zamanlarda çokta olumlu görüşler almıyordu birde. Sanırsam AMD almak daha da şart olmaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…