TM YGS ve LYS'den 400 civarı puan almak

Daha fazla  
TM öğrencisiyim YGS denemelerinde hiç çalışmadan Türkce'den 40 sorudan 30 doğru, sosyal bilgilerden 40 sorudan 25 doğru, matematikten 40 sorudan 10 doğrum var. Dediğim gibi hiç çalışmadan giriyorum denemelere. Sizce 350-400 puan almak icin hangi derslere ağırlık vermeliyim? Aklımda sosyoloji, felsefe, hukuk psikoloji gibi TM3 bölümleri var ama tam kararımı vermedim. Tm1 ve 2 de olabilir. Bu arada aldigim puanlar 250 300 arasi değişiyor. Okuldan ise 42 puan gelecek. Lise ortalamam şimdilik 70 ve düşeceğini sanmıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
YGS Matematik'ten geçiyor yüksek notun anahtarı hocam. Şuan'da 10 net yapıyorsanız bence 1 ay'da 20 üzerine çıkarabilirsiniz ki ygs matematiği ne yazık ki kolay oluyor.

Ayrıca sosyal netlerinizin dağılımı da önemli. Yaptığınız 5 din sorusunun puanlama da pek etkisi yok. Tarih mi coğrafya mı? Her halükarda sosyal'i de 30 üzeri yapmanız gerektiğini düşünüyorum.

Türkçe netiniz fena değil fakat bence Türkçe biraz şans olayı. Ben MF olmama rağmen Türkçe'den 1 denemede 32 yaparken sonrakinde 20 net yapabiliyorum.

Fen'e de şuan bakmanıza gerek yok. 27 gün kaldıktan sonra fen'e baksanız da bir etkisi olmayacaktır. Sınav anında ise herkesin yapabileceği 4-5 soru koyuyorlar enerji türleri vesaire. Sabun ne işe yarar diye soru soruyorlar, mat. problem yapabiliyorsanız Fizik'te hız sorusu soruyorlar. Biyoloji'de hangi canlı türü kıllıdır falan diye soru geliyor mesela. Benim kendi tanıdığım tm'ler arasında da en iyi fen yapan 13 net'di herhalde.

Her şeye rağmen TM'lerin YGS'si illaki puan olarak düşük oluyor moralinizi bozmayın istediğiniz üniversiteyi LYS'de kazanacağınıza eminim. Bol şans.

Cevabın için çok saol. matematiği geliştirmeye başladım sosyal ve türkçeyede başladım. Bu arada ben 11,sınıfım yani 1 sene 27 günüm var. Sanırım siz beni 12 sandınız tekrardan çok sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…