TM'de Yurtdışı olanakları

Scorpio92

Megapat
Daha fazla  
Selam dostlarım dediğim gibi TM bölümü öğrencisiyim ve yurtdışı hayallerim var.
Amerika,ispanya yada italya gibi bir ülkede çalışmak,yaşamak istiyorum.
Gönül ister sayısal bölüm seçmek ancak çok zorlanacağımı düşündüğüm için eşit ağırlık seçtim.
Ama eşit ağırlık mesleklerine baktığımda hangi mesleğin yurtdışında daha çok olanakları olduğunu çözemedim.
Bazı tanıdıklarım istediğin mesleği seç 2.dilin olursa istediğini yaparsın dediler.
İngilizcem 70+ notlarım ki çalışmıyorum bile çalışsam çok rahat 90 larda takılırım.
2.dil olarakta ispanyolca,rusça yada çince önerdiler hele ki çince geleceğin en önemli ülkelerınden olacağı için çince önemli bir dil olacakmış.
Şimdi bilen bilmeyen herkesin düşüncesini merak ediyorum.
Yardımlarınıza ihtiyacım var lütfen düşüncenizi yazmadan geçmeyin.
İyi forumlar

Çince öğrenmesi zor bir dil ve yaşınızdan dolayı üniversiteye yetişmeyecektir fakat orada çalışmak içi belki uygun olur. Ama uyarmalıyım Çin'de kültür çok farklıdır. İtalya tavsiye etmem biraz kendilerini üstün görmeye yatkınlar, ama tasarımda iyiyseniz hiç beklemeyin. Size tavsiyem seveceğiniz meslek üzerinde yoğunlaşmanız. Artan talepleri göz önünde bulundurmak elbet akıllıca lakin sadece yurtdışına gitme fikriyle mesleğinize karar vermeyin.

Sevdiğim meslek bilgisayar mühendisliğiydi ancak bu yaşıma kadar aptallık edip matematiğe ağırlık vermemem bu meslekte olma şansımı azalttı. Bana ne iş olursa olsun hele ki amerikada her iş uygun bile gelebilir. Dil olarakta ispanyolcaya başlamayı düşünüyorum ve uluslararası birçok meslek var belki onlardan biri uygundur bilginiz varmı ?

Benim de matematiğim inanılmaz değil. Bilgisayar mühendisliği bölümüne girdikten sonra sadece fonksiyon ve elektrik konusunda hesaplamaları bilmen yeterli eğer giremeyecek kadar bilmiyorum dersen orasını bilemem. Açıkçası ben de çok bilemiyorum TM için ne önerilir. Amerika'ya gitmek ve yerleşmek konusu politik sorunlardan dolayı sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum önemli olan sizin ne istediğiniz. Amerika'yı da mükemmeleştirmeyin, Amerika'nın da en az diğer ülkeler kadar kusurları var ayrıca Amerika'nın politik konumu size hatırlatmama da gerek yok sanırım yerleşme dışında bazı ülkelerle arası gergin şu aralar biliyorsunuz. Tekrardan söylediğim gibi Amerika'nın standartları çoğu ülkeye göre iyi ama mükemmel değil ben olsam Avrupa ülkelerini tercih etmeye çalışırım. Ayrıca hiç genel bir ingilizce sınavı aldınız mı? Yani okuldakilerin dışında, veya seviyeniz hakkında bir fikriniz var mı? C1 olmadan eğitimi düşünmeyin bile ayrıca her türlü ben tavsiye ediyorum o seviyelerde olmasını.

Evet amerika çok iyi bir ülke olmayabilir ama herkesin düşüncesi yaşamak istediği yerler ve hayalleri farklıdır tabi benim hayallerimde amerika üzerine kurulu. C1 sınava hiç girmedim ancak girmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…