Tmhzhmut.af2 klasörü nedir?

medusathereaper

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayardaki gereksiz dosyaları silmek için Win+R yaparak temp klasörüne girdim, bildiğiniz gibi bazı dosyaları silemiyoruz buradaki. Fakat dikkatimi çeken başka bir dosya var ve ne anlama geldiğini anlamadım, ismi tmhzhmut.af2 Silmeme de açmama da izin vermiyor. Güvenlik sekmesini kullanmamı istiyor. Bilgisayar ekranımda garip durumların yaşanması ve durup dururken faremin sol tuşu ile sağ tuşunun yer değiştirmesinden dolayı virüs bulaşmış olabileceğini düşünüyorum ve bu dosya ilgimi çekti.

1721069473176.png

Bir şey bilmiyorum ama af2 uzantılı dosyalar diye aratarak bir şeyler bulabilirsin. Veya .af2 kısmından önceki veya sonraki karakterlerden oluşan bir program var mı diye kontrol edebilirsin.

Bilgisayardaki gereksiz dosyaları silmek için Win+R yaparak temp klasörüne girdim, bildiğiniz gibi bazı dosyaları silemiyoruz buradaki. Fakat dikkatimi çeken başka bir dosya var ve ne anlama geldiğini anlamadım, ismi tmhzhmut.af2 Silmeme de açmama da izin vermiyor. Güvenlik sekmesini kullanmamı istiyor. Bilgisayar ekranımda garip durumların yaşanması ve durup dururken faremin sol tuşu ile sağ tuşunun yer değiştirmesinden dolayı virüs bulaşmış olabileceğini düşünüyorum ve bu dosya ilgimi çekti.

Eki Görüntüle 2253798
Malwarebytes deneyin.

Denemiştim, tekrar denedim yine bir şey olmadı. Kendime silmek için yetki falan vermeyi de denedim hiçbir şekilde silmeme izin vermiyor, erişim reddediliyor.
Malwarebytes virüs mü dedi yoksa görmedi mi? Şunları da dene. Yoksa temiz dosyadır.

Malwarebytes virüs mü dedi yoksa görmedi mi? Şunları da dene. Yoksa temiz dosyadır.
Az önce fark ettim ki, üzerinde imlecimi beklettikten sonra dosyanın boş olduğunu görebiliyorum. Zaten dosya 3 gündür varmış ben fark etmemişim fakat ismi bir garip geldi bu yüzden konu açtım. Attıklarını da denerim, bir sonuca varırsam konuya yazarım.

Az önce fark ettim ki, üzerinde imlecimi beklettikten sonra dosyanın boş olduğunu görebiliyorum. Zaten dosya 3 gündür varmış ben fark etmemişim fakat ismi bir garip geldi bu yüzden konu açtım. Attıklarını da denerim, bir sonuca varırsam konuya yazarım.

Kaspersky ve BitDefender 7 24 korumaya sahip. Yani Windows Defender'in yerine geçip onlar seni korur. Diğerleri pasif yani benim tavsiyem Windows Defender kalsın. Malwarebytes, ESET de kalsın. Bunlar en kuvvetli veritabına sahip pasif yazılımlar kullanabilirsiniz. Emsisoft ise BitDefender veri tabanı kullanıyor eğer depolamanız yeterse 1 aktif(Windows Defender, BitDefender, Kaspersky) 3 de dediğim pasif yazılımlar dursun. Norton Power Eraser o kadar iyi değil ama acil durumda neden olmasın.
Bende AVG aktif koruyor pasif olarak da Malwarebytes, Norton Power Eraser, ESET Online scanner var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı