TN 144 Hz 1ms vs IPS 144 Hz 1ms panel

Va nasıldır arkadaşlar
VA panel monitör kullanıyorum özellikle 32" tercih ettim yaptığım iş gereği şu anlık bunu kullanmak zorundayım. Fakat bir daha bedava verseler kullanmam.

Ghosting mi ? o da ne ? Bende bildiğin hayaletler ekranda geziyor mousenin arkasından akrabaları geliyor. Yazı olan sayfayı asagı yukarı kaydırınca yazılar bulanıklasıyor o derece bir ghosting değil yani.

Bir daha VA panel mi ilk ve son bu maalesef. İşlerim bittikten sonra servise göndereceğim kesindir.
O

O zaman IPS monitörler için vaad edilen 1ms gecikme süresi yalandan ibaret diyebilir miyiz?
Çoğu için evet gerçek 1 ms veremezler teknolojisi buna elverişli değil maalesef. Fakat bazı paneller 1 ms yada maks 2 ms verseler de bunlarda çok pahalı oluyor.

O yüzden TN panel tercih etmek daha saglıklı olur. IPS ve VA da 1 ms bulsanız da ghosting problemi bu sefer gün yüzüne çıkıyor. Zaten bir monitörde Ghosting problemi varsa 0.00001 ms olması bile bir anlam ifade etmiyor.

Son düzenleme:
Peki sizce, TN panel ile IPS panel açısından aynı değerlere sahip tazeleme hızı ve tepki süreleri olunca, ciddi fark var mıdır?

Görüntü kalitesi konusunda fark vardır ama TN panelde dogru ayarları yaparak IPS kalitesinde bir görüntüye erişebilirsiniz. TN ve IPS panel aynı ozellıklere sahip monitör bulsanız da fiyatları aynı olmayacaktır.

Yukarıda arkadasın paylastıgı LG gercek 1 ms değildir bilginiz olsun. Hangi amacla monitör arıyorsunuz ve genelde FPS mi Hikaye limi oyun oynuyorsunuz ? Bu faktörler doğrultusunda monitör almanız daha saglıklı olur.

İnceleme videosunu izlediğimde gerçek 1 ms olmadığı testlerde görüntülenmişti.

LG 27GL850-B 27" 1ms QHD G-Sync Freesync IPS Oyuncu Monitörü nü indirimde yakalarsam satın almayı düşünüyordum. Fakat bunun da incelemesine baktığım zaman maalesef bu da 3-4 MS cıkmıstı testlerde yani kısaca IPS panel yapısından dolayı 1 ms olması cok ama cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…