TN panel nasıldır?

Peki şu an kullandığım laptop ekranının ne panel olduğunu nasıl öğrenebilirim?

TN panelde renkler aşırı soluk diyenler var. Eski TN panel yok onu da geliştiriyorlar şu anki TN paneller olabildiğince canlı renk veriyor. Ayrıca 2000 liraya alacağın VA IPS panelde ghosting sorunu yaşaması olası. Bende şu anda ViewSonic VX2458-C-MHD var 144 hertz VA panel ghosting sorunu yaşıyorum. Aslında TN panel BenQ 144 Hz alacaktım ancak ikinci el alıyordum o anki şartlarda ViewSonic almam daha kolaydı diğerleri bana uzak kalıyordu. Velhasıl kelam hepsinin kendine ait avantajı vardır. VA panel veya IPS panel diye her şeyde en iyisi o değildir. Ghosting sorunu yaşama ihtimali de var bunu da göz önünde bulundurun.

Neden hocam.

Valorant için alıyorum hocam.
Nedenini söyleyeyim. FPS oyunu oynuyorsanız en önemli etken tazeleme (Hz) hızıdır. Tepkime süresi son zamanlarda gelişen teknolojiler ile beraber özellikle MPRT ile IPS ve VA panellerde de düşük ve 5ms tepkime süresi ile 2ms tepkime süresini gözünüz ile ayırt etmeniz imkansızdır. Yani GtG 1ms diye gidip saman gibi renklerle oyun oynamanıza gerek yok. Ben Acer 165 Hz IPS panel monitör kullanıyorum MPRT ile 0.5 ms gecikme süresine kadar düşebiliyorsunuz ayrıca NVIDIA ekran kartınız varsa Valorant'ta Refleks modunu açarak düşük gecikme sürelerine sahip olabiliyorsunuz. Zamanında TN panel monitör de kullanmış biri olarak asla ve asla almamanız görüşündeyim. Hangi Valorant profesyonel oyuncusu TN panel kullanıyor da size TN panel öneriyorlar? Gereksiz bir panel. Gecikme süresi 10-30 ms sanki gidip TN panel önerisi yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…