TN Panel Nasıldır?

yasNbae

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
odtü fizik öğrencisi
Merhabalar hep FPS oyunları oynuyorum ve monitörü de FPS oyunları için alacağım arada video, film falan izlerim vs. sizce "çok" sorun yaratır mı TN panel ASUS monitör?

FPS oyunları için zaten kalite olarak geride kalsa da 1. seçenek her zaman TN paneldir. 0'dan 1 ürün alacaksanız tavsiyem 144 Hz olan modellere bakmanız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben AOC 2590PX 144 hz 1 ms modeli kullanıyorum. Tn panel. Oyun içi karanlık bölgeler de biraz sönük kalıyor ve video izlerken film izlerken karanlık kısımlar biraz rahatsız edici bana göre. Keşke İPS panel alsaydım diye düşünmediğim değil Tercih sizin yinede .

TN panel monitörler tepki hızı çok iyidir. FPS oyunlar için de tepki hızı önemli olduğu için TN panel sorun yaratmaz. Ama video, film için görüntü kalitesi IPS panele göre iyi değil.

TN panel renkleri kötüdür katıksız bir şekilde FPS oyunları oynuyorsanız alınabilir benim için renk önemli değil derseniz ama video ya da film izlemede renklerin sönük kalması canınızı sıkabilir.

Merhabalar, ben TN panel kullanıyorum renklerinden şahsen memnunum (bu mesele panelden panele değişiklik gösterebilir.) oyun oynadığımda da film izlediğimde de memnunsuzluk yaşamadım. Ancak IPS panelle TN paneli yan yana koyduğundan renk açısından çok rahat görebileceğin bir fark oluşur. TN panelin de artısı IPS panele kıyasla yüksek Hz değerlerine sahip paneller daha ucuz oluyor.

VG248QE kullanıyorum. İlk 144Hz TN modellerinden birisi.(ilk 144Hz monitör sanırım 2012 de yapıldı bu monitör ise 2013 çıkışlı) Bildiğin prototip ürün gibi bir şey desem abartmış olmam, renkleri fabrika çıkışı olarak çok kötü ve soluktu fakat biraz upraşıp ayarladıktan sonra bir sorun yaşamadım. 144Hz ayrı bir keyif bir daha 60Hz modellere dönemezsiniz bağımlılık yapar peşin uyarayım.

Son düzenleme:
Hayatı boyunca IPS kullanmışsanız TN kullanırken ilk başta garipsersiniz ama bir şey olmaz oyun oynarken durup aa burası ne güzel canlı renkleri var demessiniz.

FPS oyunları için zaten kalite olarak geride kalsa da 1. seçenek her zaman TN paneldir. 0'dan 1 ürün alacaksanız tavsiyem 144 Hz olan modellere bakmanız.

144Hz için olsaydı VA panel alırdım dostum 240Hz TN panel alacağım biraz tuzlu o yüzden emin olmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…