Çözüldü "To skip disk checking, press any Key within 7 second" uyarısı nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blacksea7x

Hectopat
Bugün arkadaşımın bilgisayarın da RAM denemek için sistemimden söküp geri taktım. RAM 2400 MHz'da çalışıyordu, BIOS'da 2933 gözükmesine rağmen. Tekrar söküp geri taktım, BIOS'dan 2933, seçili olmasına rağmen, tekrardan 2933 seçip kaydedip çıktım. İlk açtığımda sistem de kendiliğinden 3 sefer elektrik kesip geliyormuş gibi oldu kendiliğinden açıldı. RAM 16 GB gözüküyor, 2933 MHz fakat açılırken sistem her seferin de, "to skip disk checking, press any Key within 7 second" yazısı çıkıyor daha önceden böyle bir şey yoktu şimdi oldu. Zararı var mı, neden oldu, nasıl kaldırabilirim?

Çözüm
Yok.
Sistemi reset tuşundan resetliyorsanız çıkabilir, dosya sisteminde bir bozulma olduysa çıkabilir bu ekran.
nasıl kaldırabilirim?
Windows diski kontrol ettiği halde açılışta bu ekran gelmeye devam ediyorsa komut sistemini yönetici olarak çalıştırıp chkdsk yazın. İşlem bitince yeniden başlatın bilgisayarı. Olmadı regeditten kapatabilirsiniz.
Yok.
Sistemi reset tuşundan resetliyorsanız çıkabilir, dosya sisteminde bir bozulma olduysa çıkabilir bu ekran.
nasıl kaldırabilirim?
Windows diski kontrol ettiği halde açılışta bu ekran gelmeye devam ediyorsa komut sistemini yönetici olarak çalıştırıp chkdsk yazın. İşlem bitince yeniden başlatın bilgisayarı. Olmadı regeditten kapatabilirsiniz.

Çözüm
Bu şekilde olmalı;

Ekran Görüntüsü (15).png

Artı -1 Eksi
Yok.

Çok teşekkür ederim cidden dua ettim size, korkmuştum en son yönlendirdiğiniz yöntem ile sorun çözüldü. Çok önceden 2-3 kere resetlemek zorun da kalmıştım bayağı oldu, RAM'ı çıkartıp takınca sorunun çıkması acaba bir şeye zarar mı verdim diye düşündürdü beni, RAM'ı takıp çalıştırdığımda sistem kendini kapatır gibi oldu 3 sefer ışıkları söndü öyle açıldı, neden öyle yaptım bilmiyorum bilgisayar hakkın da bilgim çok yok öğrenmeye çalışıyorum, teşekkür ederim çok.
İkisini de denedim çözüm için başka arkadaşın dediği yol işe yaradı, teşekkür ederim fikrin için.

Çok teşekkür ederim cidden dua ettim size, korkmuştum en son yönlendirdiğiniz yöntem ile sorun çözüldü. Çok önceden 2-3 kere resetlemek zorun da kalmıştım bayağı oldu, RAM'ı çıkartıp takınca sorunun çıkması acaba bir şeye zarar mı verdim diye düşündürdü beni, RAM'ı takıp çalıştırdığımda sistem kendini kapatır gibi oldu 3 sefer ışıkları söndü öyle açıldı, neden öyle yaptım bilmiyorum bilgisayar hakkın da bilgim çok yok öğrenmeye çalışıyorum, teşekkür ederim çok.

İkisini de denedim çözüm için başka arkadaşın dediği yol işe yaradı, teşekkür ederim fikrin için.
Sen ne yaptın kanka?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı