Öncelikle merhaba. Bu iki bölüm, To the Moon oyunundan sonra oynamasını önerdiğim yarım saatlik oyunlar. Normalde
To the Moon incelememde yer verecektim fakat incelemeyi yazarken unuttum sonrasında fırsatım olmadı. Zaten kısaca yazacağım.
Bu iki mini oyun, şahsen ara oyun bile denilemez, To the Moon'dan sonra gelen yarım saatlik bölümler. Sigmund şirketi, ölmek üzere olan hastaların zihnine girerek onların son dileğini yerine getirmeyi hedefleyen bir şirket. Bu bölümlerde bu şirketin binasını, çalışanların ofislerini vs. görüyoruz. To the Moon'da kontrol ettiğimiz Dr. Neil Watts ve Dr. Eva Rosalene karakterlerini kontrol ediyoruz. Diğer Sigmund çalışanlarını da görüyoruz. To the Moon'daki zihnine girdiğimiz hasta hakkında konuşmalar vs. var.
Yine yazı okuma, arada mini oyun tarzı şeyler falan yarım saat geçiyor. Ayrıca İki bölümde Finding Paradise adlı, To the Moon oyununun bağımsız devam oyunu diyebileceğimiz ama bolca göndermelerde içerdiği oyunla alakalı hikayedeki bir eksiği kapatıyor.
Minisode 2 bölümünde çok güzel bir gönderme var, onu yazmak istiyorum.
Bir Sigmund çalışanı, Dr. Neil Watts bilgisayarında oyun oynarken ona "kaç yaşına gelmişsin hala çocuk gibi oyun oynuyorsun" tarzı birkaç cümle kuruyor. Bu anlayış çoğu yerde hala var.
Bu kadardı. Oynamak gerekli değil, oynamayabilirsiniz ama yarım saat sürüyor zaten. İsterseniz bakabilirsiniz. İyi sosyaller dilerim.
Oyunlara verdiğim puan: