Çözüldü TOGG yerli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaan_klft

Hectopat
TOGG haberlerde yerli ve milli üretim olarak gösteriliyor cidden öyle mi? Ülkeye bir kazanç sağlayacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
TOGG haberlerde yerli ve milli üretim olarak gösteriliyor cidden öyle mi? Ülkeye bir kazanç sağlayacak mı?

%51'i yerli, araba yerli ve milli diye pazarlandığı için millet arabayı yerli sanıyor. %100 Türk olmasına da gerek yok zaten, kaliteli olsun yeter.
Araç yerli ve milli değil, ben yanlış anlamışım. İyi geceler.

Yazılımın tamamı Türk mühendislere ait. Az önce CNN'de dinledim.

Yabancıların bizim şirketimiz için çalışması onu yerli etmez.

%100 yerlilik genel olarak saf Türk mühendisler tarafından yapılması gerekiyor.

Aracın tasarımı bile Türklere ait değil neyin kafasını yaşıyorsunuz hacı ya, gereksiz kasmışsın.

Kardeşim yerliliğin ırkla alakası yok. Adı üstünde yerlilik, yer yer yer! Nerede yapıldığı! Aç bi Google Yerlilik nedir yaz yahu. Birçok markanın tasarım, montaj gibi eylemlerini Türkler yapıyor, o malı yerli yapmıyor mu ? Dünya global köydür! Çok yordunuz be kardeşim, yazmayın bana.

Dünyada bir seri üreyim gösterin ki onu sadece tek bir ırk yapsın. Araç üretirken zamanla yarışırsın, sadece Türkler yapsın dersen 50 sene geçse de bir şey üretemezsin. Yabancıların tecrübesinden yararlanmak için işbirliği yapmakta ne var kardeşim ? Ya kötü niyetlisin ya da anlamamak için direniyorsun. Kim ne diyor diye dinlememek gerek, işine konsantre olmak gerekiyor, bu mesele bana çok şey öğretti.

Son düzenleme:
Arkadaşlar şöyle aracın %100 yerlilikte kastınız her şeyiyle her parçasının Türkiyede üretilmesi falansa yerli olması saçmalık bunu anlamız gerekiyor. Arabanın diyelim ki x parçası Türkiyede 10 Dolara üretilirken bunu 1 dolara üretip 2 dolara satan teknolojiyi altyapıyı kurmuş ülkeler varsa o ülkenin yeraltı kaynaklarıyla vesaire alakalı olarak bunu başardıysa salak olmadığımız için yerli üretim yerine dışarıdan gelene yöneliriz. Bu her ülkenin her endüstrisinde böyledir. %100 yerli tank %100 yerli uçak lafları bomboş saçmalıklardır bunlara takılmamak lazım. Eğer Türk Mühendislerinden çıkıyorsa ve Türk Markası olarak anılıyorsa bu zaten o markayı sahiplenmek için yeterlidir.

Tasarım İtalyan tasarımcıları ait, üzerinde birkaç değişiklik yapıldı sadece . Monster bilgisayar Çin'den aldığı kasaları Türkiye de birleştirip satıyor, ama olsun Türkiye de montajı yapılıyor sonuçta, yerli bilgisayar diyebiliriz. Sen en iyisi bir daha yazma, ne yazdığını sen de bilmiyorsun çünkü.

Anlamamakta ısrar ediyorsun nedense, kaç kere dedik biz de "yerlilik seviyesi önemli değil" diye.

Benim dediğim yere geldin, aferin, nasıl Monster'in birkaç işini Türk yapınca Türklerin olmuyorsa, Togg'un tasarımını da italyanlar yapınca o ürünü İtalyan yapmaz. Bu araçın birçok parçası yurtdışında üretilip montajı yapılması Türk malı olduğunu değiştirmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

15:03'ten sonrasını izle, bu araç nasıl Alman malı oluyor ?

Zaten Togg'un da %100 yerli diye bir iddiası yok, %51 yani yarısından fazlası Türk malı olduğu için buna yerli diyebiliyoruz. Birkaç yabancı katkı veriyor diye yerlilik bozulmaz. Tamamen yerli olsun dersek her parçayı burada üretsek fiyat uçar gider, rakiplerle rekabet edemeyiz.

Son düzenleme:
Hacı Allah aşkına şu adama cevap verme, yemin ederim kafam ağrıdı dünden beridir.

Duvara anlatsan olayı kavrar ama bu kavramaz bu konuya artık cevap yazmayacağım şu entery'den sonra.
Çıldıracağım verdiği yanıta bak offf ağır cahillik seziyorum abi parça satın alıp başka ülkeye vergi ödeniyorsa o bir ithal üründür bunu ne zaman anlayacaklar AĞPSDXÜĞASPDÜĞASDPÜĞQWPEQWĞEP

Yanlış bilmiyorsam elektrikli arabanın en önemli parçası olan bataryayı biz üretmiyoruz araba üretmekdense batarya üretmek ülkemiz için daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

İlk modelinin satışa sunulacağı Mart 2023'e kadar yapılan toplam yatırım 1.8 milyar euro'yu bulacak. 15 yıl sonunda ise toplam yatırım tutarı 3.5 milyar euro'ya kadar çıkacak.

Alman Volkswagen'in elektrikli araç üretimi ve otonom sürüş teknolojilerine 2025'e kadar ayırdığı kaynak 73 milyar euro

Gidip de karşılaştırma yapmak ayıp olur haliyle…
İhracat yapılacak mı? Sanmıyorum. İhracat yapacaksan dünya çapında distribütör, servis ve bayi ağı kuracaksın. Zarar ederlerse kapatmasınlar diye destek atacaksın. Kolay mı sandın?

Örnekleri var. Bu işin kralı Çin'in yanı sıra Hindistan ve Rusya da global otomobil üretmeyi denedi. Devlet sübvanse etti. Dünya pazarlarında hiçbir başarı sağlayamadılar.

Devlet bankaları özel faizli kredi vereceklermiş asgari ücretle TOGG alacağını sanan dayılar bogg alırsınız. Seçim ayağına şişirilen bir balon araca lafım yok umarım daha iyisini yaparlar ama mevzu araba değil siyaset olmuş. Sanarsın tüm dünya oturmuş bizim TOGG'u bekliyor

@CeyhunCeyyy
Motor: Bosch.
Batarya: Çin.
Tasarım: İtalya.
Bu firmalar araç başına ne kadar para kazanacak çok merak ediyorum. He bu adamlar ödemeyi TL almıyorlar döviz alıyorlar
Reklam ve siyaset: Akp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…