Benim değindiğim noktanın senin söylediklerin ile hiçbir alakası yok. Fiyatlandırmadan söz ediyorum. Yeni bir ürün piyasaya giriş yapacaksa, bilindik diğer markalara kafa tutarak aynı fiyattan çıkış yapamaz. Bunun yerli-yabancı olmasının önemi yok.
Bu arabaların arızalandığı zaman yedek parça tedariği, tamir edilebilirliği, ne kadar yol gidebildikleri, garantileri vs. hakkında hiçbir bilgimiz ve deneyimler yok. O yüzden gidip pat diye 1 milyon TL dersen kusura bakma da yandaşlar hariç alan olmaz. Senin bahsettiğin ihracatı da gerçekleştiremezsin o yüzden.
Ben bu projeden şikayetçi değilim. Aksine memnunum. Arabalar çok güzel gözüküyor ve tam olarak "yerli" olmasa da, yine de bizim üretimimiz. Zaten dünyada hiçbir ülke başka ülkelerden parça tedarik etmeden üretim yapmıyor. Böyle bir şey pek mümkün değil. Olay fiyatlandırmanın abartı olması. 1 milyon vererek Mercedes veya Passat mı alırsın, yoksa ilk kez piyasaya sürülecek olan TOGG mu? Cevap burada yatıyor. Parayı sokakta bulmadığımıza göre garanti ve güvenilir markalara yöneleceğiz tabii ki de. TOGG'un daha kırk fırın ekmek yemesi lazım bahsettiğim markaların seviyesine gelebilmesi için. İki günde olacak iş değil. O yüzden fiyatlandırmayı da çok daha düşük seviyeden yapmak zorundalar.