TOKİ'ye gelen altyapı 1000/1000 değil

Paxolachill

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus tuf 3060
R5 5600X
PRIME B450M-A II
Apace Panther 8x2
Samsung evo 970
Arkadaşlar selam TOKİ'lerde ikamet ediyorum ve internet altyapısı yapıldığına dair TurkNet'ten sorgulama yaptığımda.
Görseldeki gibi:

Sonuç alıyorum. Şimdi merak ettiğim nokta şu:
En eski evdeyken 70'e 15 internet alıyordum, şimdi 100'e 20 alacağım sanırım. Fiber olunca ne değişmiş olacak, neden 1000'e 1000 vermiyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
TOKİ'lere bu kadarlık altyapı yeter diye uygun görülmüş. İsterlerse 1000 de verebilirler de kutuları büyütmeleri lazım paradan kısmışlar. Adamlar şimdi diyor kaç bin kişi ikamet edecek burada herkes 50-100Mbps satın alır, 50-100 kişi için fazla yatırım yapmaya gerek yok diye sallamışlardır ne olacak.

1000/1000 altyapısı farklı olduğu için, belki bu yönde çalışma yapıyor olabilirler. Bizim eve de TurkNet gelmişti (TOKİ değil) ve kutu olmasına rağmen yaklaşık 1 veya 2 ay sonra 1000 Mbps internet aktif olmuştu. TurkNet'in kutusu var mı binanızda? Varsa TurkNet'i arayıp belki öğrenebilirsiniz, biz aradığımızda net bir şey söylememişlerdi ama dediğim gibi 2 ay sonra falan kuruldu.

Türk Telekom'dan sorgulayın. TurkNet kendi altyapısı dışında 1000/1000 hız vermiyor. Büyük ihtimalle sizin altyapı Türk Telekom 1000mbps hızı da sadece Türk Telekom'dan alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşın dediği gibi bir durum vardır. TurkNet kendi altyapısında 1000 Mbps hizmet veriyor. Türk Telekom genelde fiber altyapı da üstünlük sağlıyor. O nedenle Türk Telekom üzerinden test yapmanı öneririm. Hatta direkt müşteri hizmetleri ile de görüşebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…