Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'ye nasıl tekrardan alışırım?

Makaleler
1
Yer
The Hearth of Turkey, Eskişehir
1-1.5 sene önce oynamayı bırakmıştım. 50 level olduktan sonra acemi sunuculara giremiyorsunuz ve ben 50 leveli geçtim. Sorun şu ki aradan bayağı bir zaman geçti. Oyuna bir sürü yenilik buff-nerf geldi ve ben hiçbirini bilmiyorum. Yeni oyuncu gibiyim. Kendimi nasıl geliştiririm? Normalde acemi sunucularda adam kesmek kolaydı fakat 50+ serverleri bilmiyorum. Daha zor sanırsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda seviyeye özel sunucu gibi bir şey yok. Ben 15 seviye civarındayken, karşıma 100 seviye oyuncu geliyordu. R6'nın eşleştirme sistemi hep bozuktu. Takımında 100, karşıda 100 ve diğerleri de 0-50 arası diye dağıtıyor gibi bir sistemi vardı. Ama bu sistem asla düzgün çalışmazdı. Düzgün çalışsa bile yüksek seviyeler, harita ve oyun bilgisi ile yeni oyuncuyu bıktırırdı.

Oyunun sunucu, eşleştirme ve nerf sorunları vardı. Yeni oyuncuyu da eşleştirme sistemi ile kaybediyordu. O yüzden asla CS:GO, Valorant, CoD kadar bir ilgi görmedi.

Yani her türlü oynarak alışacaksınız. Açıkcası şu an oyunda, oyunun bağımlısı bir kitle var. Bu kitle oyuna sevginiz fanatiklik düzeyinde değilse sizi bıktırırlar. Yani oyunu neden bıraktığınızı düşünüp öyle geri dönün. Bence tek başına oynanılacak bir oyun değil.

Hızlı karşılaşma gir.

Poligon ve botlara karşı olan oyun modunda biraz zaman geçirmeni tavsiye ediyorum. Video da izleyebilirsin. Direkt karşılaşma girersen tekrardan bırakırsın. Kendimden biliyorum, yeni sildim oyunu.

Genelde oyunlardan belli bir sürede bıkarım ve daha sonra aklıma gelince tekrar başlarım ve yine sıkılırım. Tekrar oynamaya değeceğini düşünüyorum.

Oyunun sunucu, eşleştirme ve nerf sorunları vardı. Yeni oyuncuyu da eşleştirme sistemi ile kaybediyordu. O yüzden asla CS:GO, Valorant, CoD kadar bir ilgi görmedi.
Açıkçası sorunun bu olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum. Öğrenmesi zaman alan, nispeten daha zor olan oyunlar her zaman basit oyunların altında ezildiler zaten. Buna tonlarca örnek sayabilirim şu an, Rainbow Six: Siege saydığın diğer rakiplerinden çok daha zor bir oyun, öğrenme eşiği çok daha yüksek bir oyun o yüzden oyuncu sayısı onların yakınına bile yaklaşamıyor.

Oyuncular nerde basit oyun var onlara aşıklar maalesef, öğrenmesi zaman alan oyunlara gelemiyorlar. Özelllikle batılı oyuncular. Konuya gelirsek oynayarak öğrenmekten başka pek bir şansınız yok. Ben de defalarca kez bırakıp bırakıp tekrar başladım ve çok da sıkıntı çekmiyorum açıkçası. Yapacağınız ilk maçlarda biraz sıkıntı çekersiniz sonra taşlar yerine oturur diye düşünüyorum.

Ben ilk başladığımda pek bir şey yapamadan her round ölüyordum. Bir kaç ay oynayıp ace atabilecek seviyeye gelmiştim. Ama nedense (benim için normal olaraktan) 60 seviyelere gelince oyunu oynamaya üşenmeye başladım.

Katılıyorum basit olmasının da artısı var. Ama Valorant bence basit değil. PR ve kendi ülkemiz adına sunucu gibi şeyleri iyi yapıyor. Tabii ben CS:GO ve CoD'a göre bu oyunun da geleceğinin R6 gibi olacağını düşünüyorum.

R6'nın eşleştirme, sunucu, eşitlik sorunlarına ek olarak en büyük sorunu kesinlikle harita. Ama R6 bunları iyileştirerek, aynı CS:GO gibi turnuvalar ile elde bir kitle tutabilirdi. Ubisoft'un maalesef bu konuları tecrübe edip, iyileştirmesi için daha öğreneceği çok şey var. Onu öğrenemeden bu oyunu yok etti. R6'nın yeni versiyonunu yaparsa ve özenirse oyuncu elde edecektir. CoD kadar olmayacaktır ama EFT gibi oyunlar kadar ilgi görecektir. Şu an EFT gibi oyunlar gibi ilgi görmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…