Tomahawk Max'ı nasıl kurmalıyım?

ROG HASTASI

Centipat
Arkadaşlar merhaba birazdan sistem kuracağım parçalar elimde. Ryzen 3600 işlemcim için Tomahawk Max aldım güncellemeye ne yapmaya gerek yok ama gene de merak ettim bir konuyu. Sistemi kurmadan önce en son sürüme güncelleyeyim mi? Yoksa kurduktan sonra mı yapayım bu işlemi? Çünkü bu kartın bazı kullanıcıları sistemi kurduktan sonra BIOS güncelleme yapmış ve bir takım sorunlar yaşamış. Sizce ne yapayım?

Sondan bir önceki BIOS'u kurarsınız, önce sisteminizi kurun. Ben onu kullanıyorum aylardır sıkıntı yok. Anakart ve işlemcim aynı.

Son BIOS olan 7C02V35 en stabili, bir öncekini falan yüklemeyin, direkt en son olanı yükleyin. Önce kursanız daha iyi fakat sonradan da kurabilirsiniz. BIOS'ü güncelleyip AMD Chipset yazılımını kurun fakat Chipset'in son sürümünde sıkıntı var, kurulmuyor. Bir önceki Chipset yazılımını indirip kurun şimdilik.

Sondan bir önceki BIOS'u kurarsınız, önce sisteminizi kurun. Ben onu kullanıyorum aylardır sıkıntı yok. Anakart ve işlemcim aynı.
O zaman önce sistemi kurayım sağolun. Peki neden sondan bir önceki ve siz güncellemeyi nasıl yapıyorsunuz usb den mi eğer usb den ise usb nasıl olmalı biraz fazla sordum ama bilmiyorum ilk defa msı kullanacağım.
Anakartı güncellemem için usb var elimde ancak içinde sadece windows var 16 gb başka bir dosya yok bios u buna indirip mi güncelleyeceğim?

Çünkü son güncellemeyi yapmaya ihtiyaç duymadım ve nasıl çalıştığını bilmediğim bir güncellemeyi size önermek istemedim Buyrun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İndirip flaşa atıyorsunuz ve BİOS USB yerine takıyorsunuz. Anakart üstünde farklı şekilde görünüyor zaten en üst köşede. Sonra BIOS'tan flash belleği başlatıp güncelliyoruz.
Sert çıkmanıza gerek yoktu. Aylardır kullanıyorum ve sıkıntı yaşamadım, onun için son BIOS'u denemeden öneremezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…