Topa Ayak Üstü nasıl vurulur?

remoggs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bana futbolda yaşadığım bir problemde yardım etmenizi istiyorum. Topa ayak üstü vuramıyorum. Kramponum çok iyi, Adidas Predator. Neden olabilecek unsurları söyleyeyim:
1. Krampon
Kramponumla çok iyi ayak içi ve ayak dışı vuruşlar yapabiliyorum fakat ayak üstü vuramıyorum.
2. Ayak
Ayağım 44 numara, bu yüzden topu ayak üstüne denk getiremiyorum. Ayağımı bükmem mi gerek, söylerseniz sevinirim.

3. Tecrübe
4 Yıl futbol oynadım ve 1 yıl kulübe gittim fakat hep defans ya da kaleci olarak oynadım. Uzun vuruş yapmak istediğimde hep ayakkabının burnuna geliyordu ve yer beton olduğu için yere sürtmek istemiyordum. Yere sürtmek mi gerekiyor?

4. Denge Ayağı
Denge ayağımı vururken hep topun tam solunda tutarım. Başka bir yere mi koymam gerek?

Saymadığım nedenler var ama hangisini saymam hangisini saymamam gerektiğini bilmiyorum. Bu nedenler ayak üstü vuramamaya bir sorun değilse, olabilecek nedenleri veya vurabiliyorsanız nasıl vuruyorsunuz yazar mısınız?

Hocam ayak dışı nasıl atıyosun ya.
Bende onu yapamıyorum bir tek.
hocam biraz ayakkabıya bağlı bir şey ama vurulur yine de.

//DENGE//
-Dengenizi iyi sağlamanız lazım yani destek ayağı topa yakın olacak.

-Vücudunuzun üst kısmını sağlak iseniz sağa, solak iseniz sola yöneltin. Dengenizi kaybedecek kadar yöneltmeyin.

//TOPA VURMA//
-Topa yön vermek için kalçanızı, topun dibine girmek için dizinizi kullanın.

-Ayağınızı yere sürtmeyecek şekilde topun orta kısmı ile en alt kısmı arasına ayak üstü vurur gibi bileğinizi bükmeden ayağınızın dış kısmıyla vurun.

DİKKAT= Şutlarınız yavaş gidiyorsa topun dibine giriyorsunuz demektir/şutunuz aşırtma gibi gidiyorsa dizinizi çok büküyorsunuz demektir.

//TOPA VURMADAN ÖNCE//
-Toptan 4 adım geri gidin ve sağlak iseniz 1 ayak boyutunda sağa, solak iseniz 1 ayak boyutunda sola gidin.

-Topa vurarak falso vereceğiniz için kalçanızla yön vermemeye çalışın ve 1 ayak boyutundan fazla yana gitmeyin.

Bazı şeyleri eksik anlatmış olabilirim bir kaç ayak dışı vuruş videosu izlerseniz ve teknik çalışırsanız vurabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı