Toplama Bilgisayar Açılmıyor - Güç Gelmiyor

Ramsey0

Kilopat
Selamlar, geçen cuma indirimlerinde bir bilgisayar toplamıştım. Bugün tüm parçaları geldi ve kurulumunu, kablo bağlantılarını yaptım. Fakat güç düğmesine bastığımda hiçbir şekilde kasaya güç gelmiyor, bilgisayar açılmıyor. Güç kablosunu biraz oynattım ondan sonra açıldı, ışıklar yandı fanlar dönmeye başladı birkaç saniye sonra tekrar kapandı. Ondan sonra ne yaptıysam çalışmadı. Yardımcı olurmusunuz?
Sistemim şu şekilde :

• MSİ B250M PRO-VDH DDR4 Anakart
  • MSİ GTX 1050 Gaming X 2 GB 128 Bit Ekran Kartı
  • Corsair Vengeance 8 GB DDR4 2400MHz RAM
  • Zalman ZM500-LE Güç Kaynağı
  • Samsung 320 GB 7200 RPM HDD
  • SanDisk 240 GB SSD
  • TX TXCHK3S Midi Tower Kasa
  • İntel Pentium G4560 3.5 GHz LGA 1151 İşlemci

Belkide sadece F-Panel bağlantılarını yanlış yaptı. Anakartın Bios ışığı (varsa,genelde vardır) yanıyor mu ? Yanıyor ise elektrik geliyor, tuşa bastığınızda açılmıyor ise, F-Panel yanlış takılmış demektir. Bi kontrol edin. Olmadı kasanın iç resmini atın.

Herkese çok teşekkürler, bugün tekrar denedim ve çalıştırdım. Fakat bu sefer de ekrana görüntü gelmiyor.
Anakarta işlemci güç bağlantısını 4+4 pin ile mi yaptınız? 6+2 şeklinde yaptıysanız sorun oradan kaynaklı olabilir.
Birde şu ledlerden biri yanıyor biri yanmıyor bundan kaynaklı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20181203_160502.jpg
    IMG_20181203_160502.jpg
    750,6 KB · Görüntüleme: 376
  • IMG_20181203_160744.jpg
    IMG_20181203_160744.jpg
    840,5 KB · Görüntüleme: 318
  • IMG_20181203_161130.jpg
    IMG_20181203_161130.jpg
    479,5 KB · Görüntüleme: 245
Son düzenleme:
Kasa içinde resmen kablolar savaş açmış etrafa :) Neyse şaka bir yana, girişleri kontrol et, DVI dönüştürücü kullanıyor isen ondan da kaynaklanıyor olabilir. Ekran kartına giden pin baglantısına bak ek kablo ise kontrol et. Olmadı işlemcide dahili grafik birimi var ise onboard dan takıp çalıştırmayı dene.
Eğer herşey doğru düzgün çalışıyor ise anakartın arızalı olabilir. Bir teknik servise baktırmanda fayda olacaktır.

Kasa içinde resmen kablolar savaş açmış etrafa :) Neyse şaka bir yana, girişleri kontrol et, DVI dönüştürücü kullanıyor isen ondan da kaynaklanıyor olabilir. Ekran kartına giden pin baglantısına bak ek kablo ise kontrol et. Olmadı işlemcide dahili grafik birimi var ise onboard dan takıp çalıştırmayı dene.
Eğer herşey doğru düzgün çalışıyor ise anakartın arızalı olabilir. Bir teknik servise baktırmanda fayda olacaktır.
Evet kablolar fazla gelince bende bir şey yapmadım :) Ek bir dönüştürücü kullanmıyorum. Onboarddan da denedim olmadı. Anakartla kasa bağlantılarında bir sorun olabilir mi? Çünkü ledlerin biri yanıyor biri yanmıyor.

kasadaki ledler biri HDD led olması lazım birisi de power ledi diye biliyorum. Bunlar yine F-Panel de takılan şeyler de alakası yok. Sata kablosu anakart a doğru takıldı ise HDD çalışır. Eğer kasa açılıyor çalışıyor ise sorun ya görüntü biriminde yani ekran kartı, ya kabloda varsa dönüştürücüde veya anakartın PCI-E slotundadır en olmadı BİOS update olmamıştır işlemci için BİOS ekranı gelmiyordur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı