Toplama bilgisayar mı Asus ROG Serisi mi?

7-10 bin aralığında toplayacağına 5 bin liralık topla, kalan parayla sistem zorlandığında upgrade yaparsın. Zaten 5 bin liralık sistem de kolay kolay zorlanmaz. 4K çözünürlükte 1 adet veya 1080p çözünürlükte 3 monitör kullanmadığın sürece 780ti ve i7 içeren bir sistem seni 3 yıla yakın ultra ayarlarda götürür. Zorlanmaya başladığında da upgrade yaparsın. O zamana kadar kim bilir neler çıkar zaten.
Bir kere alayım tam alayım bütün parayı sisteme yatırayım dersen de X99 anakart, i7 5960x, 2 tane de GTX 780Ti alırsın.
Arkadaş doğru diyor. Benim 4k takıntım yok diyorsan update yaparak daha güncel bir donanıma sahip olabilirsin.

7-10 bin aralığında toplayacağına 5 bin liralık topla, kalan parayla sistem zorlandığında upgrade yaparsın. Zaten 5 bin liralık sistem de kolay kolay zorlanmaz. 4K çözünürlükte 1 adet veya 1080p çözünürlükte 3 monitör kullanmadığın sürece 780ti ve i7 içeren bir sistem seni 3 yıla yakın ultra ayarlarda götürür. Zorlanmaya başladığında da upgrade yaparsın. O zamana kadar kim bilir neler çıkar zaten.
Bir kere alayım tam alayım bütün parayı sisteme yatırayım dersen de X99 anakart, i7 5960x, 2 tane de GTX 780Ti alırsın.

Aslında bütçemi bu kadar yukarı taşımamın tek nedeni, çok uzun zaman upgrade işiyle uğraşmak istememem. Bir kere olsun tam olsun diye böyle ciddi miktarlara çıkmayı düşünüyorum. Yoksa dediğin gibi 5 bin liraya da şimdi ve önümüzdeki 2-3 sene için çok güçlü bir sistem kesinlikle toplanabilir.

Aslında bütçemi bu kadar yukarı taşımamın tek nedeni, çok uzun zaman upgrade işiyle uğraşmak istememem. Bir kere olsun tam olsun diye böyle ciddi miktarlara çıkmayı düşünüyorum. Yoksa dediğin gibi 5 bin liraya da şimdi ve önümüzdeki 2-3 sene için çok güçlü bir sistem kesinlikle toplanabilir.
10000 TL de versen 5 yıl sonra takılmalar yaşarsın. Teknolojiye yetişmek imkansız update ile güncel tutmak sistem için daha yararlı.

Herkese merhaba;
Öncelikle siteyi ve forumu uzun zamandır takip ediyorum ancak yeni üye oldum ve bu da ilk sorum, hatalarım olursa şimdiden özür dilerim.

Uzun süredir kullandığım dizüstü bilgisayarım artık ömrünü doldurmak üzere. Her ne kadar askerlik dolayısıyla yeni bir bilgisayar alamayacak olsam da dönüşte mutlaka almam gerekecek. Almışken de ciddi anlamda 7-10 bin aralığında bir şey almak istiyorum. Ama merak ettiğim bir konu var. Her ne kadar hem Recep abi hem de Ali abi toplama bilgisayar almak daha iyi dediyse de bir ROG incelemesinde, Asus'un bu seride özel ve çok kaliteli parçaları özenle topladığından ( özellikle işlemci) ve toplama bilgisayarlara göre avantajının bu olduğundan bahsetmişti.

Şu durumda yine de toplama bilgisayar almak daha mı akıllıca yoksa ROG serisi kullandığı parçalardan dolayı tercih edilebilir mi? @Recep Baltaş @Ali Güngör

Bahsettiğim video: ASUS ROG Tytan G30 İncelemesi - Technopat

Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Eylül 2014 - Technopat
Bu linki incele. En sonda render sistem var ekran kartını değiştirerek oyun pc olarak toplaya bilirsin.

Toplama alabilirsin, şuan toplayacağın 4000 yerine 7000 liralık sistem sana 2 sene kazandırır maksimum. Yani 3 yıl ultra yerine 5 yıl ultra gidersin. Süreleri kafadan atıyorum, kahin değilim. :) Upgrade ile gidersen çok daha fazla süre kazancın olur. Tabi ki tercih senin :) Bütçen ile birlikte sistem toplamak istediğin zaman konu açarsan, her türlü yardımcı oluruz.

Toplama alabilirsin, şuan toplayacağın 4000 yerine 7000 liralık sistem sana 2 sene kazandırır maksimum. Yani 3 yıl ultra yerine 5 yıl ultra gidersin. Süreleri kafadan atıyorum, kahin değilim. :) Upgrade ile gidersen çok daha fazla süre kazancın olur. Tabi ki tercih senin :) Bütçen ile birlikte sistem toplamak istediğin zaman konu açarsan, her türlü yardımcı oluruz.
Bu konuyu çok tavsiye eden oldu aslında hiç düşünmüyordum ama ugrade olayına daha sıcak bakmaya başladım. Alırken tabi tekrar konu açacağım fakat fikrim biraz değişti gibi bu konuyla ilgili, teşekkür ederim yardımlarınız ve cevaplarınız için.

Toplama her zaman daha performanslıdır çünkü hazır pc satanlar çok fazla kar payı koyuyor.(her marka değil)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı