Bu yaz mediamarkt veya vatandan toplama bilgisayar alacağım.
İşletim sistemi hariç her şeyi aynı yerden alacağım. Maalesef bir süre orijinal Win 10 alamayacağım.
Merak ettiğim konu şu ben toplama bilgisayarı aldığımda mağazada Win 10 deneme sürümü kurulacak mı ve de diğer kurulum işlemleri yapılacak mı?
Bilgisayarı evde açtığımda yapmam gereken bir iş kalacak mı yani?
Bazı arkadaşlar bununla ilgili birçok konu açıldığını ve onlara bakmam gerektiğini söylüyor.
Bu konu hakkında fazla bilgim yok bu yüzden açılmış eski konulardan tam anlayabildiğim bir cevap alamadım ve bu konuyu açtım.
Bildiğim kadarıyla sistemin tamamını bu mağazalardan aldığında senin de söylediğin gibi deneme sürümü kuruluyor olması lazım. Ancak zorunlu değilse oralardan almaman senin için daha iyi olacaktır, hem bütçe hem de servis açısından. Bu mağazalarda harcadığın paranın daha azıyla aynı sistemi alabilir ve bu artan para ile Win 10 alabilirsin.
Sinerji deneme sürümü kuruyordu, Vatan'da yapıyordur diye düşünmüştüm ama biraz göz gezdirdim forumda sanırım W10 almazsan kurmuyorlarmış. @Historia Vatan'ı çok seversin Bakabilir misin müsaitsen ?
Açıkçası hayatımda internetten aldığım ürün sayısı 1-2' yi geçmez. Bu yüzden güvenemiyorum internetten toplamaya. Tecrübesi olan arkadaşlar varsa biraz anlatabilir mi?
Örneğin, Sinerjiden seçtiğim ürünlerin aynısı kasa içerisine düzgün sorun olmadan monte ediliyor mu? Veya hasarlı veya kullanılmış donanımın takılmadığına nasıl emin olabilirim? Dediğim gibi böyle bir durum olması halinde sorunu anlayacak kadar bilgim yok.
Ayrıca sorun yaşamam halinde Vatan veya Mediamarkt' a gidebilirim ama Sinerji veya başka bir internet sitesinden alırsam nereye gideceğim?
Yaklaşık 5 senedir aynı bilgisayarı kullanıyorum. Alacağım bu bilgisayarı da uzun zaman kullanacağım için sağlam olmasını istiyorum. Bütçem 5000 TL ve bu kadar parayı verdikten sonra herhangi bir sorunla karşılaşmak istemiyorum.
Alacağım bilgisayarın donanımlarını da yine Technopat' taki kullanıcıların yardımıyla seçeceğim çünkü etrafımda bunlardan anlayan çok fazla kişi yok.
Kısacası nereden almam gerektiği konusunda anlattığım durumumu da göz önüne alarak yardımcı olur musunuz?
Ürünlerde arıza olursa yine onlar mı ilgileniyor yoksa ürünün kendi markası mı?
Bir de mağaza veya herhangi bir yerleri var mı İstanbul' da yani bu bilgisayarları kim satıyor bana?