Toplama Bilgisayara Windows Yüklemek

Evet arkadaşlar eski bilgisayarımda orjinal Windows olmadıgı için yeni bilgisayar toplarken yeni Windows'da -Windows10'a yükseltme yapacağım- almam gerekiyor. Bir konuda bana Gittigidiyor'da ki "monsternetwork" isimli satıcıdan güvenilir bir şekilde Windows 8.1 veya Windows 10 kodu alabileceğimi söyledi ki gerçekten yorumlarda da iyi şeyler yazılmış. Ben ise sattığı hangi işletim sistemini alacağım konusunda çok tereddütte kaldım. Çünkü ilk defa bilgisayar topluyorum ve ilk defa Windows yükleyeceğim. Bana yeni toplama bilgisayara hangi Windows'un kurulabileceğini ve Windows 10'a yükseltilebileceğini söyler misiniz

Windows 8.1 Retail : Windows 8.1 Pro 32-64 Bit Retail Orijinal Lisans GittiGidiyor'da 219992087

Windows 8.1 OEM : Windows 8.1 Pro 32-64 Bit Oem Orjinal Lisans GittiGidiyor'da 217062928

Windows 10 OEM : Windows 10 Pro 32-64 Bit Oem Orijinal Lisans GittiGidiyor'da 215132710

OEM sadece bir kez kullanılabiliyor değil mi? Bu arada Windows 8.1 Retial hem daha ucuz hem de yükseltme yapabilirim. Ama Retial'i her bilgisayarda kullanabilir miyim?

Retail RTM'dir lisans türüyle alakası yok.

Hayır. Donanım değişmedikçe lisansta bir sorun çıkmadıkça her zaman kullanabilirsin.
Kafam karıştı Yani şöyle soruyum. Retail aldım diyelim sonra ben bunu yeni bilgisayara yükleyip Windows 10'a yükselttim. Öyle kullanabileceğim ve format falan atabileceğim değil mi? Ve başka bilgisayar alınca onada bu lisans kodunu girip kullanabilecek miyim?

Retail alırsan farklı pc'leri de formatlayabilirsin ancak yükseltmeyi sadece sunulan ücretsiz geçişle sağlayabilirsin ileride yükseltme şansın olmaz. O yüzden Win 10 direk alın. Yukarıda anlamadığın kısım Retail, RTM(yani satışa sunulan sürümüdür). Bunun haricinde VLK sürüm vardır ancak satışları gördüğüm kadarıyla yok çünkü pahalılar. Neyse bu kadarla anlaman lazım artık.

Anladım gibi. Anlamamamın sebebi Windows yükleme, format gibi işleri hayatımda hiç yapmamış olmam. Ama saolun para biriktirip Windows10 alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…