Merhaba herkese, yeni yılınızı şimdiden kutlarım. Sistem topluyorum ve şu ana kadar aldıklarım:
Almayı planladığım,
- R7 7800x3D işlemci.
- M.2 1 TB SSD.
- NZXT H7 Flow kasa.
- Corsair iCUE H150 soğutucu.
Sistem genel olarak bu şekilde olacak ancak anakart konusunda kararsız kaldım. Anakartta Wi-Fi ve Bluetooth olmasını istiyorum. Anakart için ayırdığım bütçe yaklaşık 9000 lira olacaktı ve birkaç anakart eklemiştim.
Bunlardan biri MSI MAG B659 Tomahawk Wi-Fi AMD B650 soket AM5 DDR5 6600MHz (OC) M.2 anakartı. Bir de bununla karşılaşınca birkaç port yükseltmesi gibi çok farkı bulunmayan ancak fiyatı 12000 lirayı bulan MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi AM5 (LGA 1718) soket anakartı var.
Ayrıca kasa ile beraber 2 adet düz fan geliyor. Kasaya 3 adet 140mm ve 1 adet 120mm fan almayı planlıyorum. Aklımda birkaç soru var. Ayrıca sistem hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
1- Öncelikle AMD'nin EXPO teknolojisinin nasıl çalıştığı hakkında yeterince bilgiye sahip değilim. Aldığım bellek 6000 MHz ve CL30 olarak gözüküyor. Bellekler anakartta gösterilen frekansı maksimum olarak mı alacaklar yoksa daha üstüne çıkış mümkün mü? Eğer maksimum bu şekilde ise performans olarak yeterli mi?
2- Toplam fan sayısı 7 oluyor. Hepsini anakarta bağlayacağımı düşünmüyorum. Bunun için sanırım çoklayıcı almam gerecek. Bunun için 1500 lira bütçeye tavsiyeniz nedir?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.