Toplama RX 7800 XT sistem nasıldır?

Bütçe
50000

Proboscis

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim. İlk konu açma girişimim oluyor, bir kusurum varsa affedin.
Mevcutta Gaming laptop kullanan birisiyim ve masaüstü bilgisayara geçiş yapacağım. Temelde oynadığım oyunlar çoğunlukla competitive FPS, dönem dönem MMORPG ve bazen de Action RPG oyunlar olabiliyor. Özetle geniş yelpazede farklı oyunlar oynuyorum lakin rekabetçi FPS oyunlar çoğunlukta. Wi-Fi anakart fantezim yok aksine Ethernet kablosu kullanacağım kesinlikle. Görsele vs takılmıyorum önceliğim F/P.

İşlemci: Ryzen 9 7900X 15300 TL
Anakart: Gigabyte X870 Eagle WI-Fi7 8000MHz(OC) 12200 TL
RAM: 2xGOODRAM 16 GB 6000 MHz CL30 4300 TL
Ekran kartı: Gigabyte Radeon RX 7800 XT Gaming OC 16 GB 256bit 21000 TL
Kasa: Vento VG20AL 850W 80+ 5200 TL
İşlemci Soğutucu: Game Booster Shield 360mm Sıvı Soğutucu 2500 TL
SSD: WD 1TB Green SN3000 NVMe GEN4x4 M.2 2500 TL

Hangi parçalardan vazgeçip daha uygununa yönelebilirim, hangi parçalar düşürmeye daha uygundur bilemiyorum. Anakart konusunda özellikle gerçekten karşılaştırma sitelerinden aldığım bilgiden ötesine sahip değilim.
Tüm setupı Etiyopya'dan topluyorum (Açıkca isim vermek yasaktır diye düşünüyorum, bu haliyle de uygunsuz ise tecrübeli arkadaşlar uyarsın).
Güvendiğim siteler arasından en uygun fiyatı veren şu anda bu site. Kasa bu haliyle 63000 TL oluyor. Daha alacağım çevre birimleri de var monitör vs. açıkçası kafamda belirlediğim bütçem 50000 TL idi. Bütçeyi düşürebilmek için bilgisayar toplama konusunda bilgili arkadaşların önerilerini ve tavsiyelerini bekliyorum, teşekkürler şimdiden.

Sıvı soğutucu kötü üstelik fiyatlar yüksek geldi bana. Daha ucuza eğer ağırlıkla FPS oyunları oynuyorsan 7800x3D işlemcili bilgisayar toplanır.

50k belirlediğim bütçe. Çok büyük bir şey kaçırmayacaksam aşmak istemiyorum. Montajı kendim de yapabilirim daha uyguna parça alabileceğim bir yer önerirseniz.

Toplamda 51k.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı