Toplama sisteme ekran kartı önerisi

LydiaTeyze

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Akademisyen
Merhabalar, son 2 aydır Technopat'ı takip ediyorum. Verilen öneriler ışığında ekran kartı hariç tüm parçaları aldım. Bunun için tüm Technopat ailesine teşekkür ediyorum. Parçaları farklı yerlerden her gün indirim takip ederek ve banka kampanyalarını takip ederek vade farksız taksit olanaklarıyla aşağıdaki yerlerden ve fiyatlardan topladım. Son parça olarak ekran kartı kaldı. Ekran kartını ağustos'un 2. haftası almayı planlıyorum. Şimdi fikir alma nedenim ise erkenden takibe başlamak...

Aldığım parçalar: (fiyatları bu tarz kasa toplamak isteyen arkadaşlara öneri olsun diye yazıyorum)

- RAM: Corsair 32 GB (2x16 GB) Vengeance siyah DDR4 3200MHz CL16 Dual kit RAM - 1276 lira (319 lira X 4 taksit - vatanbilg.)
- İşlemci: i5 10400F - 1284 lira (321 lira X 4 taksit - vatanbilg.)
- PSU: High Power 700W 80+ Bronze - 450 lira (75 lira X 6 taksit - Teknobiyotik)
- SSD: Kingston A2000 500 GB - 490 lira (98 lira X 5 taksit - GittiGidiyor)
- Anakart: MSI B460 M-A Pro - 699 lira (140 lira X 5 taksit - MediaMarkt)
- Kasa: MSI MAG Forge 100R - 549 lira (110 lira X 5 taksit - İncehesap)
Toplam= 4748 lira.

Arkadaşlar hazır sistem almak istememe nedenim, istediğim parçaların tek bir sistemde yer almamasıydı. Parça değişimi yaptığım zaman da piyasa fiyatından daha fazla fark alınıyordu. Bu sisteme RTX 2060 Super, RTX 3060 veya RTX 3060 Ti(Ağustos sonu fiyatına göre) almayı düşünüyorum. Ekran kartı için maksimum bütçem 4000 lira. Ekran kartı gidişatına göre fiyatların 4000 TL bandına düşeceğini düşünüyorum. Sizin önerbileceğiniz başka bir ekran kartı var mı? Önerileriniz çok önemli, üstteki parçaların hepsini bu forumdaki araştırmalarım sonucu aldım.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben senin yerinde olsam 2060/2070 serisini düşünürdüm. 2060 Ti Gaming X bu modeli alırdım.

Son düzenleme:
Parçaların fiyatları orantılı olmalı bence. 4000 liraya en fazla GTX 1650 alınabiliyor. Bütçeni yükseltmeni öneririm. Çünkü fiyatlar düşmeyecek. Döviz kuru artıyor, madencilik azalsa da talep hala fazla. Ayrıca kimse 8000 liraya satabildiği bir şeyi geri 4000 liraya satmaz. Ama o bilgisayara en az 1660 Super alınmalı. RTX 2060, 2070, 2060 Ti veya da RX 5600 XT, 5700 XT alabilirsin. Ama dediğim gibi 4000 bin liraya bunların hiç birini alamazsın.

Hocam ağustos ortasına kartların eski fiyatlarına döneceğini düşünüyorum. Ağustos 2020'de 1.5 bin lira olan ekran kartı şimdi 4 bin lira. Dolar kuru o dönem 7.40 liraydı. Mesele dolar kuruysa kartların %20 artması lazım ki bu da bahsettiğim kartın fiyatını max. 1.8 bin lira yapar. Şu aralar amazon almanya'da 5 bin lira civarına rtx 3060 düşebiliyor. Mesele takip etmek. Takibi de seviyorum.

Hocam stoklar düzelince fiyatlar azalır ama aman aman bir azalma olmaz.

Hocam stoklar düzelince fiyatlar azalır ama aman aman bir azalma olmaz.
Hocam an itibariyle ethereum 1700 dolara geriledi. Temmuzda güncellemesi var ki bu güncelleme sonucu miningin gelirinde daha da düşüş bekleniyor. Uzak doğuda rigler satışa sürülüyor. Son iki haftada lhr kartlar piyasada kendini göstermeye başladı. Fransa, japonya, italya, almanya ve ingiltereden kart sipariş edenler lhr olması nedeniyle iptale gidiyor. Kart fiyatlarının eski seviyelerine gerilemesini dolar nedeniyle tahmin etmiyorum. Ama bu şekilde de 2-3 katında kalmasını da beklemiyorum. Ayrıca Tayvan'ın su sıkıntısı nedeniyle çip üretimini azaltmasının da üstesinden gelindi. Söz gelimi aman aman azalmamasını beklemenizin temel nedeni nedir? Değerli yorumunuz için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Hocam açıkçası, aman aman azalmamasını beklememin temel nedeni ümitsizlik
Bende ekran kartı almayı düşünüyorum. Fakat yine de ümitsizim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…