Arkadaşlar merhaba. Mimarlık programları kullanım amacım (rhino, Revit, corona, D5 render, maX) bilgisayar toplamak. Böyle bir sistem topladım. 115k tuttu.
Öncelikle toplama serüvenimdeki başlıca nedenlerimi size aktarıyım.
-ARGB istemiyorum. Siyah.
-Geniş bir kasa istiyorum en az (420mm üst kısma radyatör sığmalı).
-Sisteme bilindik bir PSU markası seçmek istedim. (aslında PSU bu da olabilirdi markaya güvenemedim fiyat olarak rajintek Ampere 1000W+80plat fakat FSP tercih ettim rajintek e göre ses, güvenilirlik olarak daha ortalama bir PSU.)
-Sonraki süreçte seçtiğim kasaya (bir süre var olan önde 140x2 arkada 140x1 fanlarla idare etiktne sonra) ön 120x3 Noctua A12x25 arka 1x140X alt 140x2 fanları ile eklemeler değişimler yapacağım.
-Sesli bir sistem istemiyorum çünkü saatlerde bilgisayarda olacağım harıl harıl kafam ağrıyacak gerek yok. (bu konu fan-PSU-sıvı soğ seçimimde etkili oldu)
-9950X fiyatları tam oturmuş sayılmaz. (ortalama 25k bandında olacağını var sayarsam sistem 115 bin e geliyor)
-RAM'ler elimde mevcut Patriot 64x2 6000MHz CL30 RAM'lerini tercih ettim 6.5k ya indirimde denk geldi.
Anakarttan emin değilim bazı arkadaşlar uyum problemi oldugunu söylemişler. Sizce anakartta 2. bir PCI-e5.0 olması gerekli midir? M.2 portları en az 2 tane gen 5 mi içermelidir? Alternatif olarak ASUS STRIX B650'e -e yi düşünmüştüm.
Önerilerinize açığım neler daha iyi olabilir?
Kasa.
Amazon.com.tr
RAM.
Patriot Viper Venom PVV564G600C30K 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek) - incehesap.com
PSU.
Amazon.com.tr
Sıvı soğutma.
Amazon.com.tr
Anakart.
Amazon.com.tr
Ekran kartı.
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!
İşlemci.
9950X
Alternatif anakartlar.
Asus ROG Strix X670E-F Gaming WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Asus ROG Strix B650E-E Gaming WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Anakartlar için X870'ler beklenmeli mi ortalama fiyatları ne olacak ne zaman çıkacak?