Toplanan R5 5600 sistem iyi midir?

Do_yumusakg_ukan

Femtopat
Daha fazla  
(Merhaba, bu açtığım ilk konu ☺️, yanlış bir şey yaptıysam uyarırsaniz sevinirim) yakında topladığım bilgisayarı satın alacağım. Bence yerinde güzel bir sistem topladım. Ekran kartı hariç her şey sıfır olacak, size iki sorum var, birincisi ekran kartı konusunda, 6650 XT ile gitmeyi düşünüyordum fakat 2. el piyasasında(sahibinden) 6700 XT çok daha uygun. 2. el alayım mı? Spesifik bir link veremiyorum bir sürü ilan var. Siz fikri anladınız, ve diğeri sadece sistemim hakkındaki düşünceleriniz. Teşekkürler.

CPU:

CPU soğutucu:

RAM:

Anakart(Wi-Fi desteği olan versiyonunda düşünülebilir):

PSU:

SSD:

Kasa:
(Üç fanlı GPU sığar mı acaba)

Not(verebileceğiniz bir öneri varsa diye): KKTC'de yaşıyorum, ürünleri satın alıp akrabam aracılığı ile buraya getireceğim, yani 2. el birazcık daha riskli, fakat fiyatlar cazibe ediyor.

Bütçen nedir? Shadow Rock 3 falan gereksiz olmuş biraz, seçtiğin disk de kalitesiz. Anakartın fiyatı da 300-350 lira üstüne B550-A Pro gibi seçenekler varken pahalı geldi açıkçası.

(Üç fanlı GPU sığar mı acaba)
Burası GPU'nun boyutuna bağlı, standart bir ölçü yok. Nova Mesh SE ufak bir kasa ayrıca, parçaları illa tek tek toplayacaksam kasa olarak P360A tercih ederdim şahsen.

Bütçem 27-26 bin arası (daha da yukarı zorlanır). Hava soğutucu almayı düşündüm çünkü stock fan ağır yükte yetersiz geliyormuş ve ısınıyormuş, ben gerekli gördüm şahsen. (Önerin varsa söylemekten çekinme.)
Anakart konusunda önerdiğin model de güzelmiş,
(Şu anki seçtiğim anakarttan belli bir farkı varsa söyleyebilirsin, bu toplama işlerinde yeniyim.)
fakat seçtiğim modelin Wi-Fi destekli versiyonu önerdiğin anakart ile aynı fiyat (yaklaşık). Kasa konusunda evet, kasa küçük bir kasa. Bahsettiğim 2. el ekran kartlarında hem 2, hem 3 fanlı güzel ilanlar var o yüzden merak etmiştim.
Son olarak SSD konusunda, yani giriş seviyesi bir SSD, bence ihtiyaçlarımı karşılar. (Daha iyi bir önerin varsa söylemekten çekinme.)

Bahsettiğin kasa bu mudur acaba?:

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı