Toplanan R5 7500F - RTX 4070 sistem parçaları birbirleriyle uyumlu mudur?

Bütçe
60.000

ynssrky

Centipat
Daha fazla  
Merhaba aşağıda topladığım bir sistemi paylaşacağım. İsteğim biraz ağır olacak ama topladığım sistemin parçalarında herhangi bir uyumsuzluk var mı veya daha iyi seçimler var mı yardımcı olabilir misiniz?

Sistemim.
Ryzen 5 7500F.
Gigabyte B650M D3HP mATX anakart.
G.Skill 32(16x2) GB Ripjaws S5 DDR5 6000MHz CL36 RAM.
Gigabyte RTX 4070 Windforce 3X 12 GB OC ekran karti.
Gigabyte C201 panoramıc kasa.
Corsair H100 240mm sivi sogutucu.
Corsair CX750 750W 80+ Bronze Power Supply.
Kingston 2TB (6000 MB okuma / 5000 MB yazma)
TP-Link Archer TX20u AX1800 Wi-Fi adaptor.
ViewSonic 2K 165Hz 1ms monitor.

Hocam idare ederde bu sistemi topladınız kullanıyorsunuz değil mi? Yeni alacaksanız çok kötüde çünkü.

Hayır hocam topladım ama almadım haziran veya temmuz gibi alacağım umarım. Yeni alacaksam neden kötü sebebini söyleyebilir misiniz?

Çünkü 4070 5070 le aynı fiyata hatta bazendaha pahalıya satılan çok da güncel olmayan bir kart.

Hocam başka bir forumda PSU'yu kasa harici alın diyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Bunu muhtemelen genelde psu ları kalitesiz seçtikleri için diyorlar ama attığım kasada FSP nin psu kullanılıyor. Ama ayrı olarak istiyorsan bu attığım gold sertifikalıdır, bunu alabilirsin.
Birde zahmet olmazsa değiştirdiğiniz parçaları değiştirme sebebiyle belirtebilir misiniz hocam.
Attığım ram cl30 ve 6000mhz ve senin attığından daha ucuz f/p bir ramdir.
Alacağın işlemciyi kaliteli hava soğutmalar soğutabiliyor. Sıvı soğutucuya o kadar masraf yapmaya gerek yok bence. Attığım soğutucuda kalitelidir.
Monitör de sizin attığınızdan daha ucuz ve f/p bir monitördür o yüzden onu tavsiye ettim.

Bunu muhtemelen genelde PSU'ları kalitesiz seçtikleri için diyorlar ama attığım kasada FSP'nin PSU kullanılıyor. Ama ayrı olarak istiyorsan bu attığım Gold sertifikalıdır, bunu alabilirsin.

Attığım RAM CL30 ve 6000MHz ve senin attığından daha ucuz F/P bir RAM'dir.
Alacağın işlemciyi kaliteli hava soğutmalar soğutabiliyor. Sıvı soğutucuya o kadar masraf yapmaya gerek yok bence. Attığım soğutucuda kalitelidir.
Monitör de sizin attığınızdan daha ucuz ve F/P bir monitördür o yüzden onu tavsiye ettim.

Teşekkür ederim hocam bir de bir şey daha sormak istiyorum. Bu parçaları 60000 TL'yi geçmeycek şekilde seçtiniz değil mi? Çünkü bütçem çok sıkı.

Bunu muhtemelen genelde psu ları kalitesiz seçtikleri için diyorlar ama attığım kasada FSP nin psu kullanılıyor. Ama ayrı olarak istiyorsan bu attığım gold sertifikalıdır, bunu alabilirsin.

Attığım ram cl30 ve 6000mhz ve senin attığından daha ucuz f/p bir ramdir.
Monitör de sizin attığınızdan daha ucuz ve f/p bir monitördür o yüzden onu tavsiye ettim.
Hocam çok soru sordum kusura bakmayın ama soğutucuyu biraz araştırdım bu işlemciyle sorun yaşayanlar olmuş

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı