Toplanan R5 7600 sistem nasıldır?

KeremÖzdemir

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 4 GB Ryzen 7 4800H 16 GB Ram
1080p için bir bilgisayar toplayacağım. İleride belki monitörü değişirip 2K yapabilirim sizce iyi mi değiştirmem gereken bir şey var mı?

1080p için bir bilgisayar toplayacağım. İleride belki monitörü değişirip 2K yapabilirim sizce iyi mi değiştirmem gereken bir şey var mı?

Güzel değil. Özellikle de sistemde Dragos marka bomba gibi güç kaynağı kullanmışsın ve parçalar giriş seviye. Parçaları topladım ve yaklaşık 40K ediyor, sanırım bütçen bu civarlarda. İstersen 50K'ya yaklaşık 1 saat önce topladığım sisteme bakabilirsin bütçen yetiyorsa:
Eğer yetmiyorsa 40K'ya da toplayabilirim senin için.

7700xt 2K için gayet yeterli olarak düşünüyorum ama işlemcinizi 7500f yapıp bir tane hafa soğutma alabilirsin hatta kasa ne kadar güzel hoş dursada güç kaynağı elinde kalabilir değişmeni öneririm ve bütçenide söylersen yardımcı olabiliriz.

Güzel değil. Özellikle de sistemde Dragos marka bomba gibi güç kaynağı kullanmışsın ve parçalar giriş seviye. Parçaları topladım ve yaklaşık 40k ediyor, sanırım bütçen bu civarlarda. İstersen 50K'ya yaklaşık 1 saat önce topladığım sisteme bakabilirsin bütçen yetiyorsa:
Eğer yetmiyorsa 40K'ya da toplayabilirim senin için.

Giriş seviyesini bilerek seçtim ilk sistemim olacak zaten bundan önce hep laptop kullanmıştım. Çok da üst segment olmasına gerek yok bence şimdilik. 40 binin üzerine çıkamam ama yine bu tip bir kasa olarak ne önerirsiniz ya da bu kasanın PSU'suz halini alıp PSU eklesem iyi olur mu?

7700XT 2K için gayet yeterli olarak düşünüyorum ama işlemcinizi 7500F yapıp bir tane hafa soğutma alabilirsin hatta kasa ne kadar güzel hoş dursada güç kaynağı elinde kalabilir değişmeni öneririm ve bütçeni de söylersen yardımcı olabiliriz.

40 bin.

Böyle yapınca bütçemi 2 3 bin aşıyor bir de hazır sistem almaktansa kendim toplamayı düşünüyorum.
Anladım dostum sadece öneriydi ama 7600 almaktansa 7500f almanı öneririm ve yanında hava soğutma almanı öneririm tabii bütçeni aşmıyorsa ve şunuda belirteyim çift kanal şeklinde 2x16 gb şeklinde 32 ram alabilirsin uyguna bulursan daha performanslı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı