Toplanan RX 550 sistemde görüntü gelmiyor

Makaleler
15
Benim eski parçalarım olan FX6300, M5A97 R2.0 anakart ve 8GB 1600MHz RAM'i abime verdim. Ona kasa, 350W thermaltake PSU ve XFX RX550 2GB aldık.

Bilgisayarı kurdum ama terlediğime bile değmedi. Her şey tamam açma düğmesine basıyorum fanlar dönüyor vs. ama görüntü gelmiyor simsiyah ekran. Bendeki GTX 960 kartı da takıp denemek istedim ama yeni aldığımız ama eski olan PSU'da 6 pin ekran kartı girişi bile yok. Direkt 960'ı taktığımda PCI-E grafik kartı için güç kablosu istedi. Tek orada ekran gördüm.

BIOS bile açılmıyor.

Aldığımız RX550'yi benim 12. nesil anakarta taktığımda direkt masaüstü geldi. Bu durumda tek sakat kalan PSU oluyor. Sizce ne yapmalıyım. RAM kanallarına kadar doğru yaptık ama sanırım PSU sorunlu. Bu arada güvenlik bandı kesilmiş. Yemin ederim bugün gördüm bilseydim almazdım bile.

PSU ve kasayı adama iade edemeyiz çünkü PSU'nun olduğu kasa mini ATX çıktı. Benim anakart tam ATX olunca kasayı bir bilgisayarcıdan tam ATX olarak değiştirdik.

Son yapacağımız işlem iş yerindeki eski Nvidia GT 9000 serisi kart var o da RX 550 gibi anakarttan besleniyor. Onu takıp PSU tamamen mi çöp yoksa eski kartlarla mı çalışıyor görücez.

Var mı başınıza gelip çözümünü bulduğunuz bir yöntem?

Gerçekten yazan bile olmadı :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı