Toplanan RX 9060 XT sistemi kurduktan sonra ne yapılmalı?

ahmetcall

Yoctopat
Daha fazla  
İlk defa bir PC sistemi topluyorum. Her şeyi taktıktan sonra ne yapmalıyım sırasıyla? Bilgisayarı nasıl çalıştıracağım? İnternette birçok video var fakat tam analamıyla baştan ne yapacağımı detaylı gösteren bulamadım.

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: ASUS Dual Radeon RX 9060 XT 16 GB.
Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi Plus 7200 MHz DDR5.
SSD: Kingston NV3 1TB 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s
RAM: Kingston Beast 16 GB DDR5 5600MHz.
Sistemim bu.

Herşeyi taktıktan sonra, açma tuşuna basarak bilgisayarı çalıştırabilirsin. Daha sonra usb ile windows kurulumunu gerçekleştir.

BIOS falan işleri nasıl oluyor
Çift kanal ram kullanıyorsan ilk açılışta düşük mhz kullanılıyor, bios'dan expo açman gerekebiliyor. Biosa girip ram frenkansını kontrol edebilirsin. Başlangıçta başka bir ayar yapman gerekmez. Kullandıkça ihtiyacına göre bios ayarlarını şekillendirebilirsin. Öncelikle yapman gereken windows kurulumunu gerçekleştirip güncel bios sürümünü indirip biosunu güncellemen olacaktır. Elinin altında farklı bir cihaz varsa windows kurmadan direkt bios güncelleyebilirsin.

Önce windowsu kurup, bios güncellemesini direkt aynı pc den yapmam sıkıntı yaratmaz diyimi?

Önce Windows'u kurup, BIOS güncellemesini direkt aynı PC'den yapmam sıkıntı yaratmaz diyi mi?

Eğer Windows'u kurabildiysen bir sorun çıkmadıysa yapabilirsin ama PC açılmazsa ya da BIOS ekranı gelmediyse önce BIOS'u güncellemen gerekir.

Eğer Windows'u kurabildiysen bir sorun çıkmadıysa yapabilirsin ama PC açılmazsa ya da BIOS ekranı gelmediyse önce BIOS'u güncellemen gerekir.
Boş bir usb belleğe başka bir cihazdan güncellemeyi ve windowsu atıp açmam daha iyi olur gibi diyimi?

Ben de ilk toplama sonrasında ilk kez çalıştırmadan önce Windows kurulum USB'sini kasaya takıp açma düğmesine öyle bastım ve karşıma direkt Windows kurulum ekranı çıktı. Eğer Windows nasıl kurulur bilmiyorsanız YouTube videoları var oradan bakabilirsiniz. Bol şanslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…