Toplanan Ryzen 3700X ve RTX 2080 sistem

Net olarak söyleyebilirim ki kasadan çok memnunum. Gürültüden hiç hazetmeyen biri olarak söyleyebilirim ki fanları stok ve çok sessizler hiç şüpheniz olmasın. Bios'dan ayarlama yapılabiliyor evet. Teşekkür ederim bu arada :)
Peki BIOS’tan işlemci sıcaklığına göre hızlanıp yavaşlanması ayarlanabiliyor mu?

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

RAM'leri satıp 3200 yapmak gibi bir amacınız olmasın. FPS farkı 5 bile olmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada koymuş olduğnuz video tarihi 2017. Ryzen 1 ve 2. nesilde dediğiniz doğru ama 3. nesilde AMD'nin kendi açıklaması da şu; 3200MHZ altı RAM kullanmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar hocam monitörünüz 1080P mi, eğer öyleyse darboğaz oluyor mu?
Şuan darboğaz görünmüyor, PUBG Ultra ayarlarda şehir içi 130-170 arası (Ultra derken cidden ultra yani keskinleştirme dahil her şeyi açtım, ayak izlerine kadar.) Ha ama ekran kartı kullanımı %86'da bunlara rağmen, bu da demek oluyor ki işlemciye OC gerek. İşlemcim stok durumda, sıvı soğutmayı takmadım. Takınca OC yapıp bilgilendiririm isterseniz?

Ekran kartı kullanımı %86 ise OC şartı koşmanıza gerek yok. CPU %100 olsaydı darboğaz diyebilirdik. 1080p'de o kartın tamamını kullandırmak biraz zor.

Ekran kartı kullanımı %86 ise OC şartı koşmanıza gerek yok. %100 olsaydı darboğaz diyebilirdik. 1080p'de o kartın tamamını kullandırmak biraz zor.
Hocam insanları yanlış yönlendirmeyin arkadaşta darboğaz var. Ne demek ekran kartı kullanımı %100 olsaydı darboğaz diyebilirdik? Ekran kartını %100 kullanıyorsa darboğaz yoktur demek. 1080p'de AMD'nin yine ne kadar geride kaldığının işareti bu.

Hocam insanları yanlış yönlendirmeyin arkadaşta darboğaz var. Ne demek ekran kartı kullanımı %100 olsaydı darboğaz diyebilirdik? Ekran kartını %100 kullanıyorsa darboğaz yoktur demek. 1080p'de AMD'nin yine ne kadar geride kaldığının işareti bu.

GPU kullanımı tamamen PUBG'nin optimizasyon probleminden kaynaklanmaktadır. Metro exodus gibi optimizasyonu iyi oyunlarda V-Sync açmaz iseniz %98 99 kullanımı görebilirsiniz. Fakat V-Sync açarsanız GPU'yu gereksiz yere yormamış olursunuz.

Bu arada V-Sync açık durumda GPU %80 kullanım ile 144FPS verebiliyorsa darboğaz yapar anlamına gelmez. Ben kendimi yormadan zaten sana 144 FPS verebiliyorum %98 kullanmama gerek yok demektetdir.

%70 80 kullanıp GPU 144FPS vermiyorsa oyunun optimizasyonu kötü demektir fakat GPU %60 70'lerde ise CPU %80 90'larda ise işlemci GPU ile darboğaz yapıyor demektir. Saygılarımla.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı